Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έφυγε και ο Νίκος Θέμελης

20 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κάποιοι τον γνώρισαν ως στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, τον άνθρωπο που τον στήριξε και που εργαζόταν πίσω από το παρασκήνιο χωρίς όμως να είναι ο ίδιος του «παρασκηνίου». Οι περισσότεροι όμως θα τον θυμούνται ως έναν από τους καλύτερους συγγραφείς της νέας γενιάς που εξέπληξε όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα πρώτα του μυθιστορήματα. Ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης, ο άνθρωπος του Κ. Σημίτη και ο δημιουργός της Ανατροπής, της Αναζήτησης και της Αναλαμπής, έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Νίκος Θέμελης, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου το 1975 έκανε και το Διδακτορικό του σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, στο υπουργείο Οικονομικών και στη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες.
Από το 1981 υπήρξε συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, ακολουθώντας τον στα υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας, Παιδείας, Βιομηχανίας και στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα μεταξύ 1996-2004.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003), Για μια συντροφιά ανάμεσά μας (2005), Μια ζωή δυο ζωές (2007), Οι αλήθειες των άλλων (2008), η Συμφωνία των Ονείρων (2010).

This entry was posted on Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2011 at 22:44 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply