Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Συνάντηση του προγράμματος SMART+

16 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πρόγραμμα για την προώθηση της καινοτομίας

Στις 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ Κοζάνης) το εναρκτήριο συνέδριο των υποέργων του προγράμματος SMART+, της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IVC.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από την συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στις Περιφέρειες ανά την Ευρώπη που απαρτίζουν το εταιρικό σχήμα.
Στο πρόγραμμα αυτό βασικοί εταίροι του –εκτός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας- είναι η ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Αραγονίας (Ισπανία), η Αναπτυξιακή της Σαξονίας (Γερμανία), η Περιφέρεια της Κρακοβίας (Πολωνία), η Επαρχία του Κλουζ (Ρουμανία) και η ΚΕΔΚ Βουλγαρίας.
Στην εναρκτήρια συνάντηση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των 7 υποέργων που έχουν εγκριθεί από το Επιτροπή Καθοδήγησης του προγράμματος SMART+ τα οποία αφορούν:
1. Προώθηση του τουρισμού σε ορεινές περιοχές (IART Territories)
2. δικτύωση ΜΜΕ και συνεργατικά σχήματα (clusters)- (SMEgoNET)
3. Τεχνικά και επιστημονικά πάρκα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (STP)
4. Ευφυής Τουρισμός (SMART tourism)
5. Διαπεριφερειακό Συνεργατικό Σχήμα για την ενέργεια (TREC)
6. Προώθηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (Innofin)
7. Ανάπτυξη Περιφερειών μέσω της δικτύωσης και της ανταγωνιστικότητας (RegionNet)

Από την Δυτική Μακεδονία συμμετέχουν στα υποέργα η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ Α.Ε.), ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού, το Ινστιτούτο Στερεών Καυσίμων & Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΙΤΕΣΚ), η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας της Περιφέρειας.
Τα συμπεράσματα των επιμέρους συναντήσεων θα γνωστοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου στις 11:00, θα δοθεί συνέντευξη τύπου των εταίρων του SMART+ για τους στόχους και τις επιδιώξεις του προγράμματος.

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2011 at 19:10 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply