Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πλαφόν στη βενζίνη και στα Γρεβενά “κατά λάθος”…

4 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Επιβολή πλαφόν στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης σε 13 νομούς της χώρας ισχύει από το πρωί της Τετάρτης, μετά τα κρούσματα κερδοσκοπίας που παρουσιάσθηκαν τον τελευταίο καιρό. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε τη λήψη του μέτρου τονίζοντας ότι θα ισχύσει για όσο χρειαστεί καθώς ορισμένοι δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την προειδοποίηση που είχε κάνει πριν από ένα μήνα ο ίδιος για εκλογίκευση των τιμών.
Πλαφόν μπήκε από σήμερα στις Κυκλάδες, την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα, τη Λέσβο, τον Έβρο, την Ευρυτανία και τη Φωκίδα, ενώ στα Δωδεκάνησα, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, τη Σάμο και τη Χίο, εκτός από το πλαφόν στη λιανική, θα ισχύσει ανώτατο όριο και στη χονδρική.

Πλαφόν μπήκε από σήμερα και στα Γρεβενά αλλά “κατά λάθος” σύμφωνα με τον Πρόεδρο των βενζιπωλών Γρεβενών Γιάννη Παπαζήση αφού ήδη ο μέσος όρος της τιμής ήταν χαμηλότερη απ΄αυτή που επιβάλει το Υπουργείο.  “Στις 30 Απριλίου πωλούσαμε με τιμή 1,715 μ.ο. και όλοι οι συνάδελφοι πωλούσαν μέχρι και σήμερα με χαμηλότερη τιμή από το 1,736 που “βάζει” το Υπουργείο. Σε όλο τον Νομό Γρεβενών μόνο ένας συνάδελφος είχε ακριβότερη βενζίνη με αποτέλεσμα να επιβληθεί πλαφόν σε όλους. Οι καταναλωτές να γνωρίζουν πως θα βρουν πολύ πιο φθηνή βενζίνη αφού το πλαφόν επιβάλλεται στην υψηλότερη τιμή και όχι στη χαμηλή”, δήλωσε στον Star Fm ο Πρόεδρος.
Οι πρατηριούχοι της Σάμου, χαρακτηρίζουν το μέτρο άδικο καθώς υποστηρίζουν ότι για το πλαφόν το υπουργείο έλαβε υπόψιν του, μόνο τις υψηλές τιμές που ισχύουν στην Ικαρία.
Το υπουργείο αναφέρει πως στις Κυκλάδες η αμόλυβδη έφτασε χθες μέχρι και τα 1,90 ευρώ το λίτρο, ενώ από σήμερα η ανώτατη τιμή καθορίζεται στα 1,73 ευρώ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε επίσης πως θα ληφθούν μέτρα και για τα πρατήρια που πωλούν πολύ ακριβά στα εθνικά οδικά δίκτυα, απέκλεισε πάντως κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

This entry was posted on Τετάρτη, 4 Μαΐου, 2011 at 14:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply