Οι παραγωγοί λεβάντας των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση, ώστε να μην βιώσουν τις συνέπειες από την αδιαφορία και ανυπαρξία του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη.

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η παραγωγή παραμένει αδιάθετη και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την άμεση και έμμεση στήριξη των παραγωγών.

Ο κορωνοϊός επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εμπορία του προϊόντος γι΄ αυτό και η ένταξη των παραγωγών λεβάντας και άλλων αρωματικών φυτών στις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη.

Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος, όλων των φορέων, ώστε το προϊόν της λεβάντας να συμπεριληφθεί σε ένα στρατηγικό σχέδιο για την προώθησή του στις αγορές του εξωτερικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, της ενεργοποίησης του ΥΠΑΑΤ, εντάσσεται η πρωτοβουλία της ερώτησης στην Βουλή από τις τρείς Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας που υπογράφεται από 17 συνολικά Βουλευτές.

Συνεχείς επίσης είναι και διαβουλεύσεις μας σχετικά με την τύχη των επιλαχόντων των σχεδίων βελτίωσης. Ύστερα και από την «μη απάντηση» στην ερώτηση των τριών Βουλευτριών μας που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο, εξετάζονται όλες οι μορφές πίεσης προς το ΥΠΑΑΤ ώστε να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες της προηγούμενης προκήρυξης και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των επενδύσεών τους.

Οι απόψεις του γ.γ. του Υπουργείου κ. Μπαγινέτα θα πρέπει να παρακαμφθούν από την νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Για την ΝΕ Γρεβενών

Ο Συντονιστής

Γιώργος Καλαμάρας

Διαβάστε και: Αθανάσιος Μ. Φωλίνας: Σημαντική πρωτοβουλία, για την ένταξη των παραγωγών Λεβάντας στο μέτρο 21(Covid-19) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.