Σε μια νέα κανονικότητα εισέρχεται η Ελλάδα από το Σάββατο, με την αύξηση των κρουσμάτων, την ευρεία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους και την «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική, να αναγκάζει τους επιστήμονες να λάβουν νέα μέτρα, για την αποφυγή ενός τρίτου κύματος του φονικού ιού.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε… μισό βήμα πίσω στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα να προχωράει, όπως είχε ανακοινωθεί, με τη διαφορά ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Λυκείων.

Ακόμα, τα καταστήματα, στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και του click inside, ενώ στις «κίτρινες» περιοχές το λιανεμπόριο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, όπως ίσχυε έως σήμερα.

Βάσει, λοιπόν, των ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό, τίθεται ξανά σε λειτουργία ο υγειονομικός χάρτης, ο οποίος θα έχει δύο επίπεδα. Πρόκειται για το επίπεδο επιτήρησης «κίτρινο» και αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Έτσι, από αύριο στις 06:00 τα μέτρα θα διαφοροποιούνται αναλόγως του επιπέδου, στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν ανά περιοχή.

Επιστροφή στα θρανία με μέτρα

Φυσικά, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας.

Τα μέτρα είναι:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, δείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.