DSC01915 αντίγραφοΜε συγκίνηση και την πρέπουσα λαμπρότητα, υποδέχθηκαν οι αρχές του νομού,  οι πολίτες και δεκάδες μαθητές των Γρεβενών, την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Αγώνων «SOCHI 2014», το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) στα Γρεβενά.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε  στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Βαρβάρα Τζημορώτα, είχε προετοιμάσει άψογα τα πάντα.

H ωριαία και πλέον καθυστέρηση της έλευσης της Φλόγας που δυσαρέστησε και  «κούρασε»  τους παρευρισκόμενους,  οφείλεται βεβαίως στους ανθρώπους της Οργανωτικής επιτροπής των αγώνων που προφανώς δεν υπολόγισαν σωστά τις αποστάσεις ανάμεσα στις πόλεις…

Ο Ολυμπιακός Ύμνος:

 

Ο Εθνικός ύμνος της Ρωσίας:

 

Ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδας:

 

 Οι χαιρετισμοί

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη που απουσιάζει σε ταξίδι εκτός Ελλάδας, καλωσόρισε την Ολυμπική Φλόγα και  αναφέρθηκε στη σημασία της :  « Υποδεχόμαστε τη Φλόγα της Ελπίδας… Η φλόγα που θα φτάσει στη Ρωσία μεταφέρει το μήνυμα του «Ευ Αγωνίζεσθε» . Ας αγκαλιάσουν οι Φλόγες αυτές όλο τον Κόσμο»:

 

Ο Ρώσος εκπρόσωπος της Οργανωτικής επιτροπής  των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  Βλαντιμίρ Μαιστρένγκο μιλώντας άπταιστα ελληνικά τόνισε ότι μαζί βιώνουν ιστορικές στιγμές με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Ελλάδα στη Ρωσία. «Σε λίγες μέρες η Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι στη Μόσχα από όπου θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι  σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και 14 χιλιάδες λαμπαδηδρόμοι θα τρέξουν 65 χιλιάδες χιλιόμετρα για να  φτάσει η Φλόγα  σε κάθε γωνιά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μεταφέροντας εκεί το φως της Ελληνικής Φλόγας»:

 

Στον χαιρετισμός του το μέλος  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας   Ιωάννης Καρράς τόνισε πως η Φλόγα θα διανύσει δυο χιλιάδες χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους και θα διαλαλήσει το μήνυμα της ειρήνης της αγάπης και της συναδέλφωσης των λαών των αθλητικών ιδεωδών, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην Βουλευτή Γρεβενών Νίκο Τζήρο, που στις αρχές της δεκαετίας του 90 πίστεψε στην ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας όπου σήμερα είναι το καλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας.

 

Οι Γρεβενιώτες Λαμπαδηδρόμοι

Οι Αθλητές που μετέφεραν την φλόγα από το Διοικητήριο Γρεβενών και άναψε τον βωμό, στην Κεντρική Πλατεία ήταν (μετά από κλήρωση) ο Νίκος Τότσικας του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών, η Ιωάννα Ζιάκα της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών  και η Βασιλική Ζωγράφου-που άναψε τον βωμό- αθλήτρια της ομάδας στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών.

 

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και στη συνέχεια  χορευτική επίδειξη από παιδιά του Γυμναστηρίου Home Place της Ιωάννας Χριστουλάκη:

 

Μετά τις 13:30 , το ταξίδι της Φλόγας για την Αθήνα συνεχίστηκε, με επόμενο σταθμό την Καλαμπάκα.

O ΓΣΓ- Γυμναστικός Σύλλογος Γρεβενών- έγραψε στο facebook :

Μεγάλη τιμή για τον Γυμναστικό Σύλλογο Γρεβενών η επιλογή της Βασιλικής Ζωγράφου για την αφή της ολυμπιακής φλόγας της χειμερινής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθει το Φεβρουάριο του 2014 στη Ρωσία.

Η πολυνίκης πρωταθλήτρια Ελλάδας του συλλόγου μας μετέφερε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την Ολυμπιακή φλόγα και άναψε το βωμό του Ολυμπιακού Ιδεώδους στα Γρεβενά κάνοντας μας όλους υπερήφανους!

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.