Αν μη τι άλλο έχει χαρακτήρα…

Ο ΠΑΟΚ... Σάλπισε στο 93' για το «Χ» μέσα στην ΑλκμααρΟ ΠΑΟΚ, για δεύτερη αγωνιστική, σκοράρει στις καθυστερήσεις με τον Σαλπιγγίδη (93’) και φεύγει με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Άλκμααρ, σε ένα παιχνίδι που δεν παρουσιάστηκε καλός.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα αφού είχε από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με τους Τζιόλη και Λούκας, όμως δέχτηκε ένα τέρμα από τον Γκουβελέου στο 80’.

Θα μπορούσε όμως και αυτός να έχει δεχτεί γκολ νωρίτερα, αλλά είχε σε εξαιρετική μέρα τον Σανθ Χακόμπο. Καλύτεροι οι Ολλανδοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την ομάδα του Στέφενς να παρουσιάζεται για ένα ακόμα παιχνίδι με αρκετά παθητικό ρόλο.
Το ματς:
Όπως στα τελευταία του παιχνίδια έτσι και σε αυτό, ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε ένα… περίεργο αλλά και παράδοξο «σύμπτωμα». Δεν απειλούνταν σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλο (εκτός από το τραγικό λάθος του Βίτορ) αλλά δεν απειλούσε και αυτός. Εκτός από το δοκάρι που προήλθε από μακρινό σουτ του Τζιόλη και από ένα σουτ του Αθανασιάδη, η ομάδα του Στέφενς παρουσίαζε δυσκολία στο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Οι Λούκας και Στοχ έμεναν πολύ στα άκρα, δεν έκαναν την γνωστή κίνηση προς τον άξονα, ο Νίνης προσπαθούσε να δώσει στηρίγματα, και ο Αθανασιάδης έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Σε αυτό ερχόταν να προστεθεί και το γεγονός πως οι Λάζαρ και Τζιόλης είχαν περισσότερο το νου τους στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει κοντά σε αυτό με τον Τζιόλη, όμως να μην το πετυχαίνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα πιο παθητικό ρόλο. Με τον Λούκας, μετά το δοκάρι να έχει εξαφανιστεί από το παιχνίδι, με τον Στοχ να έχει πολλά νεύρα και να μην του βγαίνουν οι κινήσεις και οι επιλογές του η κυκλοφορία της μπάλας χάθηκε για τα καλά. Μάλιστα, δέκα λεπτά πριν το φινάλε ήρθε και το γκολ για τους Ολλανδούς με τον Γκουβελέου,

Αυτό σα να… «ξύπνησε» την ομάδα του Στέφενς. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον, τα έπαιζε όλα για όλα. Και επειδή ΠΑΝΤΑ στις καθυστερήσεις θα υπάρξει κάποιος που θα «λυτρώσει» τον «δικέφαλο», αυτό έγινε και σήμερα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδειξε πως και εννέα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αρκετά για να χαρίσουν, έναν… ανέλπιστο, σύμφωνα με την έκβαση της αναμέτρησης πόντο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.


ΑΖ Αλκμαάρ – ΠΑΟΚ 1-1 Τα γκόλ από Ampalinio

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Άλκμααρ (Μάρτιν Χάαρ): Εστεμπάν, Γιόχανσον, Βιεργκέβερ, Γκουβελέου, Γούτενς, Ορτίθ, Ελμ (80’ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπέρενς (69’ Γκούντμυοντσον), Μάρτενς, Γιόχανσον (90’ Άντβιτς).

Στον πάγκο: Ντε Βίντερ, Ρέινεν, Μπεργκούινς, Χαπς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας (72’ Ολίσε), Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Λόπεζ, Λίνο, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Νέτσιντ.

Διαιτητής: Μπάντι (Ιταλία)
Βοηθοί: Γκρίλι (Ιταλία), Νικολέτι (Ιταλία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.