Ο Δήμος Γρεβενών και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σας ενημερώνει ότι είναι πλέον σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα για την ηλεκτρονική δήλωση των μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας.




 

Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα που δημιούργησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών. Πλέον, με επιτόπιους ελέγχους οι Δήμοι θα εντοπίζουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας θα μπορούν να διασταυρώνουν, εάν οι πολίτες έχουν υποβάλει δήλωση καθαρισμού και να τους ενημερώσουν για την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε εργασίες.

Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές, πέραν της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται:

α. σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων

β. σε περιοχές εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο

γ. σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια των περ. α. και β., κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και

δ. εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με το δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, θα πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/ όπου και θα δηλώνουν τον καθαρισμό τους.

Η δήλωση των χώρων αυτών γίνεται, στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση είτε με τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου είτε με τις συντεταγμένες του, ενώ στις περιοχές που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση η δήλωση γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο τις συντεταγμένες του οικοπέδου (δείτε οδηγίες χρήσης στη διεύθυνση https://akatharista.apps.gov.gr/manual/citizen#intro ).




 

Σας υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία για την υπεύθυνη δήλωση είναι η 30η Ιουνίου 2024.

Σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση θα επιβάλλεται 1.000 ευρώ πρόστιμο.

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.