Στα Γρεβενά βρέθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Ο ίδιος αναφέρει:
Επισκέφθηκα τη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσιο, τον Βουλευτή Πιερίας, Σπύρο Κουλκουδίνα, και τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Βούτσινο και επιθέωρησα τις εγκαταστάσεις, ενώ είδα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι εκπαιδευόμενοι Αστυφύλακες.

Πρόκειται για μία σχολή που τον Νοέμβριο του 2023 άνοιξε και πάλι τις πύλες της μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και υποδέχθηκε τους πρώτους 200 Δόκιμους Αστυφύλακες που ήδη επιχειρούν στο πεδίο, μετά την ολοκλήρωση ενός μέρους της βασικής τους εκπαίδευσης εκεί.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το σημαντικό επίπεδο εκπαίδευσης που διαθέτουν τα «αυριανά» στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τα επαρκή επιχειρησιακά εφόδια που λαμβάνουν καθημερινά, μέσα από τη φοίτησή τους.

Φτιάχνουμε μία σύγχρονη αστυνομία, που θα μπορεί να αντιδρά αποτελεσματικά απέναντι στις εξελιγμένες μορφές του εγκλήματος, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς προκλήσεις, και αυτό γίνεται μέσα από την συνεχή και άρτια εκπαίδευση των στελεχών, αλλά και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών μέσων που διαθέτουμε.

 




 

Φαίνεται πλέον όλο και περισσότερο προς τα έξω το «κοινωνικό πρόσωπο» της αστυνομίας, ενώ ήδη με τις παρεμβάσεις μας καλλιεργούμε ακόμη πιο έντονα στον πολίτη το αίσθημα, ότι η αστυνομία είναι συμπαραστάτης και αρωγός στις καθημερινές του ανάγκες, καθώς και μόνιμος εγγυητής της ασφάλειάς του.

Συμμετείχα στην περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με πλήθος πιστών στη Δεσκάτη, ενώ στα Γρεβενά μαζί με τους συναδέλφους Βουλευτές Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσιο, Πιερίας, Σπύρο Κουλκουδίνα, και τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Βούτσινο, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε πολλούς φίλους και να επικαιροποιήσουμε το μήνυμα των επερχόμενων εκλογών, ότι πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας την Ευρωπαϊκή πορεία σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων, ως βασική προϋπόθεση για τα μεγάλα «άλματα» προς τα εμπρός.

Βρεθήκαμε επίσης με αρκετούς αγρότες της περιοχής, με τους οποίους συζητήσαμε για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο τους, καθώς και για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Κυβέρνηση, στην κατεύθυνση στήριξης της παραγωγής και κατ’ επέκταση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Οι θέσεις της Ελλάδας γίνονται πλέον θέσεις της Ευρώπης, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τις παρεμβάσεις Μητσοτάκη σχετικά και με τα ζητήματα της νέας Κ.Α.Π.

Συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Ιωάννη Τσακνάκη και θέσαμε επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής, ενώ με τους Δημάρχους Γρεβενών, Κυριάκο Ταταρίδη και Δεσκάτης Δημήτρη Κόττα, μιλήσαμε για θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την καθημερινότητα.

Επιπλέον, επισκεφθήκαμε το ΕΠΑΛ Γρεβενών, όπου συζητήσαμε με το διδακτικό προσωπικό για θέματα όπως η νεανική παραβατικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός, ενώ διαπιστώσαμε το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που γίνεται, προς όφελος των νέων μας.

Τέλος, στην Πυροσβεστική Διοίκηση Γρεβενών, βρεθήκαμε με τα στελέχη της υπηρεσίας και συζητήσαμε εκτενώς για τον σχεδιασμό που έχει ληφθεί ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε, στα πλαίσια των σημαντικών δράσεων πρόληψης, που ήδη λαμβάνονται από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συνεχίζουμε το «ταξίδι» μέχρι την επόμενη στάση και περνάμε παντού το μήνυμα, ότι αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, καθώς στην Ευρωβουλή λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας, ενώ πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στον μεγάλο «εχθρό» της Δημοκρατίας μας, την αποχή!

Εικόνες:

Πολλές εικόνες στον ΑΕΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.