Το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) στα Γρεβενά, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου, μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν για την κυκλική οικονομία.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΔΕΥ, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, παρέδωσαν αντικείμενα προς επαναχρησιμοποίηση που έφεραν μαζί τους και πήραν δωράκια για αγαπημένα τους πρόσωπα. Το ΚΔΕΥ Γρεβενών μαζί με αυτά της Φλώρινας και της Καστοριάς, αποτελούν μια πρωτοποριακή δράση για ολόκληρη τη χώρα.
 




 


Από την ημέρα λειτουργίας των ΚΔΕΥ έχουν παραληφθεί 120.473 είδη, έχουν δοθεί για επαναχρησιμοποίηση 97.906 είδη ενώ 1545 ήταν οι χρήστες που αξιοποίησαν τις δυνατότητες που παρέχουν.

Η επαναχρησιμοποίηση είναι η πλέον επιθυμητή επιλογή σε σχέση με άλλες πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων καθώς αυξάνεται ο χρόνος ζωής των υλικών, εξοικονομώντας ενέργεια και πολύτιμες πρώτες ύλες με ταυτόχρονη μείωση του όγκου των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή.

Η επαναχρησιμοποίηση είναι η καλή αλλαγή στις συνήθειες μας και συνεχίζεται καθώς το επόμενο διάστημα οι Δήμοι Αμυνταίου, Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντού θα αποκτήσουν τις δικές τους κτιριακές εγκαταστάσεις ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την κυκλική οικονομία. Στα θετικά της επαναχρησιμοποίησης υλικών θα προστεθεί και το ΚΔΕΥ Πτολεμαΐδας που είναι υπό κατασκευή, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Τα ΚΔΕΥ, εκτός των άλλων, λειτουργούν και ως χώροι ενημέρωσης και εκπαίδευσης καθώς η διοργάνωση εκδηλώσεων βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή στις δράσεις που υλοποιούν με μεγάλη επιτυχία. Απαντούν στις ανάγκες του σήμερα που θέλουν την κυκλική οικονομία “πρωταγωνιστή” ένα στοίχημα που έθεσε αρκετά νωρίς η ΔΙΑΔΥΜΑ κερδίζοντας τη μείωση των αποβλήτων.

Μάθετε περισσότερα για τα ΚΔΕΥ εδώ: https://reuse.diadyma.gr/
 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.