Βγήκε  η   απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την ένσταση του κ. Θανάση Σταυρόπουλου

κατά της εκλογής του βουλευτή Γρεβενών, κ.Γιάννη Γιάτσου, αφού έκρινε πως  από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ΑΝΚΟ ΑΕ, ο κ. Γιάτσιος, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Λογικά τη θέση θα καταλάμβανε ο κ. Σταυρόπουλος που βρέθηκε στη 2η θέση των ψήφων της ΝΔ στον Ν.Γρεβενών, αφού συγκέντρωσε 3.569  (έναντι 3.966 του κ. Γιάτσιου) .

Το συγκεκριμένο δικαστήριο έκρινε όμως πως ο κ.Σταυρόπουλος δεν μπορεί να εκλεγεί, αφού (όπως είχε καταγγείλει ο πρώην Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών κ.Ανδρεάς Πάτσης) ήταν μέλος ΜΚΟ την περίοδο των εκλογών.

 




 

Αναμένονταν η εκλογή της κας Λαμπρινής Κόγιου, 3η θέση με 1.578 ψήφους, που και η ίδια όμως  ως διαμεσολαβιτής Δικηγόρος είχε στραφεί εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που που δεν συνάδει με το Βουλευτικό αξίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τερμάτισε 2ος, και συγκέντρωσε 21,65%.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει την έδρα στα Γρεβενά και ανακηρύσσει  νέα Βουλευτή Γρεβενών την  κα Φωτεινή Τζουβάρα που ήταν 1η σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο.

 




 

Ο αριθμός των Βουλευτών της ΝΔ μειώνεται κατά μία έδρα και συγκεντρώνει τελικά 157, ενώ αυξάνεται η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 36 σε 37 Βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.