Εντός 15 ημερών αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την ένσταση του Θανάση Σταυρόπουλου κατά της εκλογής του βουλευτή Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσου

 




 

Η ένσταση βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Κατά τη συζήτηση της ένστασης την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, η εισηγήτρια του Δικαστηρίου ζήτησε να ερευνηθούν:

  • Αν η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. είναι πράγματι Ανώνυμη Εταιρεία.
  • Αν ο κ. Γιάτσιος ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και μετά την 7η Ιουλίου 2023.
  • Εάν ο κ. Γιάτσιος κατέθεσε δήλωση στη Βουλή σύμφωνα με τη οποία επιθυμούσε την ιδιότητα του βουλευτικού αξιώματος και όχι την ιδιότητα του μέλους της Ανώνυμης Εταιρείας και αν αυτή η δήλωση κατατέθηκε εντός 8 ημερών από την ημέρα της ορκωμοσίας.
  • Και αν η εταιρεία ΑΝΚΟ (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) αναλαμβάνει μελέτες και συνάπτει συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα με το δημόσιο.

Ένσταση και κατά της εκλογής του Σταύρου Παπασωτηρίου..
Η συνέχεια εδώ

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.