Ξεπερνούν πλέον τους 40.000 οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο περιστατικό Covid-19, τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν νοσηλεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και έχουν καταγράψει χιλιάδες θανάτους, κάποια περισσότερους και άλλα λιγότερους. Και μπορεί σήμερα οι θάνατοι να μην είναι τόσοι πολλοί όσο στις πρώτες πανδημικές φάσεις, ο αγώνας όμως να σωθούν ζωές μέσα στις ΜΕΘ είναι αδιάκοπος.

 




 

Όπως είναι λογικό τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι στις πρώτες θέσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τους περισσότερους θανάτους. Ο αριθμός είναι ανάλογος με εκείνον των νοσηλευόμενων. Δεν προκαλεί έκπληξη, για παράδειγμα, ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων έως σήμερα (σχεδόν 2.000). Πρόκειται για το κατεξοχήν covid νοσοκομείο που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται το μεγαλύτερο όγκο ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Δευτέρας, 22/1, στο «Σωτηρία» νοσηλεύονταν σχεδόν 90 ασθενείς τόσο σε απλές κλίνες όσο και ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Αντίστοιχα, τα νοσοκομεία που συμπληρώνουν τη δεκάδα όσων έχουν καταγράψει τους πιο πολλούς θανάτους είναι νοσηλευτικά ιδρύματα με μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr, το «Σωτηρία» ακολουθούν: ΑΧΕΠΑ (1.562 θάνατοι έως και τη Δευτέρα), Ευαγγελισμός (1.512 θάνατοι), Παπανικολάου (1.360 θάνατοι), Παπαγεωργίου (1.309 θάνατοι), Ιπποκράτειο (1.210 θάνατοι), Αττικό νοσοκομείο (1.103 θάνατοι), Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (923 θάνατοι), Πανεπιστημιακό Πατρών (885 θάνατοι), Πανεπιστημιακό Λάρισας (870 θάνατοι).

 




 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, επομένως, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν είναι τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις που δικαιολογούν τους θανάτους, αλλά είναι λογικοί αριθμοί δεδομένου του ποσοστού νοσηλευόμενων.

ygeiamou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.