Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που πυροβόλησαν, σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μεταξύ Χελιμόδι Σαμαρίνας Γρεβενών και Επταχωρίου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου, ο ιδιοκτήτης των αλόγων πηγαίνοντας προς την περιοχή Χελιμόδι, όπου βρισκόταν εντός περιφραγμένου χώρου τα άλογα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα καθώς τέσσερα θηλυκά άλογα είχαν πυροβοληθεί με καραμπίνα και τεμαχιστεί.
 




 

Δείτε και: Σαμαρίνα Γρεβενών || Σοκάρει ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης που εξέτασε τα νεκρά άλογα: «Αφαιρέθηκαν με χειρουργική ακρίβεια 750 κιλά κρέας»..- (video)

Σοκαρισμένος προσέφυγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου Γρεβενών καταγγέλλοντας τις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας. Από το πρωί διεξάγονται έρευνες για την συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία κυρίως σε 4 κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν για την θανάτωσή των ζώων αλλά και ίχνη απο λάστιχα αυτοκινήτου που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ επι τόπου μετά απο εισαγγελική παραγγελία βρέθηκε και κτηνίατρος για να ετοιμάσει σχετική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια θανάτου των αλόγων.

Γρεβενά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα
Γρεβενά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα

 




 

Γρεβενά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που σκότωσαν και τεμάχισαν τέσσερα άλογα

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης των αλόγων κ. Γκαμπέτας με δυσκολία περιγράφει όλα όσα είδε φτάνοντας χθες το μεσημέρι και αντικρίζοντας τα 4 νεκρά άλογα του σε περιφραγμένο χώρο όπου τα πυροβόλησαν και στην συνέχεια τεμάχισαν τα 3 εξ αυτών. Κάτι τέτοιο συνέβη για πρώτη φορά όπως αναφέρει και αναρωτιέται πως μπορεί κάποιος να προβεί σε μια τέτοια εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον επιτόπιο έλεγχο του κτηνιάτρου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν καλά εξοπλισμένοι και αφαίρεσαν με χειρουργικό τρόπο συγκεκριμένα σημεία όπως τα πάνω μέρος των ποδιών αλλά και της πλάτης από τα τρία άλογα τα οποία υπολογίζονται στα 500 κιλά προφανώς για να τα πουλήσουνΤο τέταρτο άλογο παρέμεινε άθικτο.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης των αλόγων κ. Γκαμπέτας, οι δράστες μετακίνησαν τα άλογα από το σημείο που τα πυροβόλησαν με όχημα, για να μην υπάρχει ορατότητα από τον δρόμο και εγκατέλειψαν για κάποιο λόγο το τέταρτο άλογο που σκότωσαν αλλά δεν τεμάχισαν.

Ο ίδιος διατηρεί σε περιφραγμένο χώρο περισσότερα από 40 άλογα τσιπαρισμένα προκειμένου να διασωθεί το συγκεκριμένο είδος αλόγων της Πίνδου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν.Η αγωνία του ιδιοκτήτη των αλόγων είναι να μην επαναληφθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και κάνει έκκληση να βρεθούν οι δράστες.

Η έρευνα συνεχίζεται από τους αστυνομικούς του Α.Τ Πολυνερίου με την δικογραφία που σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.