Αν επιλέξετε να φροντίσετε τους ασθενείς σας στο σπίτι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημιουργία ενός άνετου και θεραπευτικού περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας για την ευημερία τους. Στο Star- Fmετοιμάσαμε έναν οδηγό, στον οποίο θα εξερευνήσουμε τέσσερις βασικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να μετατρέψετε τον χώρο του αρρώστου σας σε καταφύγιο άνεσης και υποστηριξης. Προσεκτικά σχεδιασμένες επιλογές και πρακτικές σκέψεις θα σας βοηθήσουν σε αυτό το σκοπό.

Κατάλληλο Χώρος Ύπνου

Το κρεβάτι αποτελεί σημείο που πρέπει να εστιάσετε, όταν πρόκειται για τη φιλοξενία ασθενούς στο σπίτι. Επομένως, επενδύστε σε άνετο κρεβάτι με μαλακά σεντόνια από φυσικά υλικά που αναπνέουν και υποστηρικτικά μαξιλάρια για να διασφαλίσετε τη ποιότητα ύπνου. Σκεφτείτε επίσης, την επιλογή ενός ρυθμιζόμενου κρεβατιού με ανατομικό στρώμα που μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ποικίλες ανάγκες άνεσης. Επιλέξτε καρέκλες με σωστή με σωστή στήριξη πλατης και κομοδίνα σε κοντινή απόσταση για ευκολία. Κύριο μέλημά σας πρέπει πάντα να είναι η άνεση του ασθενούς.

Προσωπική Διακόσμηση

Εμπλουτίστε τον χώρο του ασθενούς με στοιχεία που προκαλούν οικειότητα και  άνεση. Βάψτε το δωμάτιο με αγαπημένα χρώματα, διακοσμήστε με φωτογραφίες και αγαπημένα αντικείμενα που προκαλούν θετικά συναισθήματα. Σκεφτείτε οτι στο σύνολό της η διακόσμηση πρέπει να είναι απαλή και να ξεκουράζει καθώς ο ασθενής περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του, αν όχι όλη τη μέρα, σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο. Η δημιουργία ενός αισθητικά καλαίσθητου χώρου με προσωπικά στοιχεία, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη ψυχική και συναισθηματική ευεξία του ασθενούς.

Επαρκής Φωτισμός και Εξαερισμός

Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι καλά φωτισμένο με οσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Ταυτόχρονα, όμως είναι προστατευμένο από πιθανά αδιακριτα βλέμματα από τα γύρω σπίτια ή το δρόμο. Χρησιμοποιήστε συστήματα σκίασης από τη Nyfan, κουρτίνες ή στόρια για να ελέγξετε τη ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο χώρο καθώς και τα θέματα ιδιωτικότητας. Ο επαρκής αερισμός είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του φρέσκου και άνετου περιβάλλοντος. Ανοίγετε τα παράθυρα ή χρησιμοποιήστε συσκευές καθαρισμού του αέρα όταν αυτό δεν είναι εφικτό. 

Οργάνωση και Προσβασιμότητα

Οργανώστε καλά το χώρο ώστε να μην είναι ακατάστατος και δημιουργήστε ένα ασφαλές και προσβάσιμο περιβάλλον. Τακτοποιήστε τα έπιπλα με τέτοιο τρόπου που να διευκολύνει τη  μετακίνηση των ασθενών, ειδικά αυτών που χρησιμοποιούν βοηθήματα κινητικότητας, όπως για παράδειγμα το γερανάκι ανύψωσης και μεταφοράς ασθενών Body Up Evolution. Διάσπαρτα αντικείμενα θα δυσχέραιναν τη μετακίνηση των ασθενών ακόμα και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Ένας οργανωμένος και προσβάσιμος χώρος όχι μόνο ενισχύει την ασφάλεια αλλά συμβάλλει και στην αίσθηση ελέγχου και ανεξαρτησίας για τον ασθενή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.