Υπεγράφη την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα “Πέτρος Σιούλης” στο Διοικητήριο Γρεβενών, η σύμβαση ολοκλήρωσης του ημιτελούς οικισμού των εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών, μεταξύ της «ΔΥΠΑ» και της αναδόχου εταιρείας «ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.», παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Άδωνι Γεωργιάδη, του Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη, της Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ κ. Ιωάννας Χορμόβα, της Περιφερειακής Διευθύντριας της ΔΥΠΑ Θεσσαλίας (όπου τα Γρεβενά, διοικητικά ανήκουν εκεί), κ. Όλγας Τσιούρβα καθώς και της Προϊσταμένης Γρεβενών κ.Φωτεινής Σιόλα.

«Ο οικισμός θα παραδοθεί στους δικαιούχους πλήρης και λειτουργικός»
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 6.227.308 ευρώ, ο οικισμός θα παραδοθεί στους δικαιούχους πλήρης και λειτουργικός, ενώ, παράλληλα, με την κατασκευή του, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής που σήμερα παρευρίσκομαι στην υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου των 80 εργατικών κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 2003, σταμάτησε το 2009 και, έως το 2019, δεν ευοδώθηκε καμία προσπάθεια, ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση των εργασιών. Χάρη στη διοίκηση της ΔΥΠΑ και τον δραστήριο διοικητή της, Σπύρο Πρωτοψάλτη, η ολοκλήρωση του έργου τέθηκε σε προτεραιότητα και, έτσι, σήμερα, βρισκόμαστε εδώ. Σύντομα, παράλληλα με την κατασκευή του, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών των κληρούχων, για να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους. Όπως έχω πει πολλές φορές, είμαστε στην πολιτική, για να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και να λύνουμε τα προβλήματά τους».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημείωσε πως «οι εκκρεμότητες, που κληρονομήσαμε από τον τέως ΟΕΚ, θα κλείσουν, η ταλαιπωρία των πολιτών, για την οποία ζητάμε συγγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, θα λάβει τέλος και θα αποκτήσουν τελικά το σπίτι που δικαιούνται. Το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της ΔΥΠΑ και, μετά τις εργατικές κατοικίες στην Κέρκυρα και στην Ελευσίνα, προχωράμε προς την ολοκλήρωση και του οικισμού στην Κυρακαλή. Εδώ σε λίγο καιρό, σε αυτόν τον ημιτελή οικισμό θα υπάρξουν κατοικίες, που θα γεμίσουν με ζωή και χαμόγελα».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Γρεβενών κ.Ιωάννης Γιάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάκης Φωλίνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Ράμμος, ο νέος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κυριάκος Ταταρίδης και αρκετός κόσμος…

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών αλλά και δικαιούχος κατοικίας στον οικισμό κ. Λάζαρος Χαραλαμπίδης:

Δείτε εικόνες:

Πολλές εικόνες στον ΑΕΤΟ




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.