Με τις πρέπουσες τιμές η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συνδρομή του Δήμου Νεστορίου, της Τοπικής Κοινότητας Ζούζουλης και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών, αποτίμησε φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες του Έπους του ’40 στο χώρο της θυσίας του πρώτου Έλληνα αξιωματικού Αλεξάνδρου Διάκου, στη Ζούζουλη Καστοριάς την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής και Πολιτειακής ηγεσίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, της Τοπικής Κοινότητας Ζούζουλης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστορίας Καλλινίκου και κατάθεση στεφάνων στις προτομές των ηρώων, στην έδρα του στρατηγείου του Αποσπάσματος Πίνδου, κατά την έναρξη του ελληνοιταλικού πολέμου υπό τον Κωνσταντίνο Δαβάκη στο ιστορικό Επταχώρι.

 




 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έπειτα και από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής τελέστηκαν επισήμως λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης των ηρώων του Έπους του ’40, την πρώτη Κυριακή μετά την 28η Οκτωβρίου επιδιώκοντας την ανάδειξη της χρυσής αυτής σελίδας της ιστορίας του έθνους, στο χώρο που διαδραματίστηκαν οι πράξεις ηρωισμού και θυσίας στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει ακούγοντας με συγκίνηση την αφήγηση των ηρωικών γεγονότων των πρώτων ημερών του πολέμου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, τιμά τους ήρωες Πατριώτες, πεσόντες αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Πρότυπα μας οι ήρωες πεσόντες του Έπους του ’40 που μας εμπνέουν και μας οδηγούν με το παράδειγμά τους για νέους αγώνες στη σημερινή εποχή για το καλό της πατρίδας μας».

Δείτε τις εικόνες:
 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.