Με νόμο τον οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης καταργούνται   τα 36 από τα 37 νέα τμήματα “Γαβρόγλου”, τα οποία είχαν   τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας. 




Σύμφωνα με το esos.gr η ΕΘΑΑΕ το μοναδικό φάκελο που  υιοθέτησε και θα συμπεριληφθεί από τον υπουργό Παιδείας στο νέο νόμο  είναι    του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο συγχωνεύεται με άλλο τμήμα του ίδιου Ιδρύματος , προκειμένου να  διατηρηθεί  ο ιστορικός χαρακτήρας της Σχολής Δημόσιας Υγείας  που ιδρύθηκε το 1929 από τον Ελ. Βενιζέλο.

Η Κυβέρνηση έκρινε   τα νέα τμήματα ιδρύθηκαν  από τον Κ. Γαβρόγλου , προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Ποια είναι τα 37 τμήματα, σύμφωνα  με τον πίνακα του υπουργείου Παιδείας

Πρόκειται για τα εξής 37 τμήματα:

 

Το σχόλιο του Χρήστου Τριγώνη

 




 

Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο επικεφαλής πλέον της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης επισημαίνει την ανάγκη κινητοποίησης των φορέων για να αποφευχθεί η υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων των Γρεβενών:

Προεκλογικά είχαμε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση πως αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές και εφόσον μας δινόταν η εντολή, η πρώτη μας κίνηση θα ήταν η διοργάνωση πανγρεβενιώτικης παράστασης διαμαρτυρίας στην Αθήνα για την ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων των Γρεβενών. 

➡️ Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση αλλά και το υπό αναστολή λειτουργίας ιδρυθέν τρίτο Τμήμα Μάρκετινγκ στον Δήμος Γρεβενών- Municipality of Grevena, καταργείται. 

⚠️ Αναμένουμε με ενδιαφέρον αλλά και αγωνία για τον τόπο, τις αντιδράσεις των αρμοδίων. 

💪 Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε απόφαση διεκδίκησης για τα Γρεβενά. 

Χρήστος Τριγώνης

Επικεφαλής Συνδυασμού 

#Γρεβενά_Δυνατά_Μπροστά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.