Ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 8,52 μ.

 




 

Ένας ακόμα θρίαμβος από τον τεράστιο Τεντόγλου, ο οποίος έγραψε ιστορία με την κατάκτηση της κορυφής στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα σ’ έναν τελικό που… έσπασαν καρδιές.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο άλμα του τελικού για να πάρει το χρυσό μετάλλιο ο Έλληνας πρωταθλητής καθώς η «μάχη» με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ ήταν συγκλονιστική.

Ο Τεντόγλου είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον τελικό καθώς έκανε 8,50 μ. στο πρώτο του άλμα αλλά ο Πίνοκ έκανε και αυτός έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς κατάφερε και αυτός να κάνει το ίδιο άλμα με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ήταν πρώτος γιατί είχε και άλμα στα 8,40 μ..

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση του Τεντόγλου, μέχρι το τελευταίο άλμα, ήταν 8,39 μ. αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής δεν συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ήθελε την πρωτιά και φύλαξε το καλύτερο για το τέλος, καθώς «πέταξε» στα 8,52 μ. και με αυτό το άλμα έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Πίνοκ προσπάθησε στην τελευταία του προσπάθεια να ξεπεράσει τον Τεντόγλου αλλά ήταν αδύνατον κι έτσι ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως αυτή η επιτυχία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη, καθώς το χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ήταν το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του.

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή πρόκριση του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους ήρθε στο τελευταίο άλμα όπως δηλαδή και το αποψινό χρυσό μετάλλιο, καθώς ο Μίλτος άφησε το καλύτερο άλμα για την τελευταία προσπάθεια.

Η τελική κατάταξη στο μήκος:

1.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
2.Γουέινι Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
3.Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27
4.Κέρι ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) 8.27
5.Τζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
6.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.00
7.Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98
8.Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94
9.Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 7.87
10.Αλεχάνδρο Α. Παράδα (Κούβα) 7.86
11.Τζέσγουιν Άλντριν (Ινδία) 7.77
12.Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62

 

Περισσότερα στον ΑΕΤΟ

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.