Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για την 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού των Γρεβενών, αποτελώντας το κορυφαίο γεγονός μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας στη χώρα αλλά και την μεγαλύτερη γιορτή μανιταριού που οργανώνεται από μανιταροφιλικό σύλλογο στον πλανήτη.

 




 

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, θα πραγματοποιηθούν στο πανέμορφο Πάρκο των Μανιταριών του Δήμου Γρεβενών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νοστιμότατα μαγειρέματα, ευφάνταστη ξυλογλυπτική, θεματικές εκθέσεις, υπαίθριες δράσεις και μουσικές συναυλίες, έχοντας πάντα ως κεντρικό άξονα το ξακουστό Γρεβενιώτικο Μανιτάρι.

Αδιαμφισβήτητα, η περιοχή των Γρεβενών με το μοναδικό της μικροκλίμα, αποτελεί μια πραγματική μανιταροπρωτεύουσα των Βαλκανίων καθώς εδώ απαντώνται περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μανιταριών.

Ήδη, στον δροσερό και φιλόξενο χώρο του Πάρκου, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ξύλινοι κορμοί, όπου κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα σμιλευτούν με την τεχνική του αλυσοπρίονου από έμπειρους καλλιτέχνες, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα τέχνης, εμπνευσμένα από τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο των Γρεβενών και όχι μόνο.

 




 

Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο των Μανιταριών, μετά και τη ριζική ανάπλασή του στην οποία προχώρησε η Δημοτική Αρχή, όπως νέα τοιχία και πλακοστρώσεις, ανανέωση πρασίνου, χώρος παιχνιδιού, σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου LED και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης των Γρεβενών για αθλητισμό και αναψυχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.