«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 20223 για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ το Σάββατο θα εξεταστούν στα μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τα κείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν για τα οφέλη του εθελοντισμού και ποίημα του Μπρεχτ.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος, πατήστε ΕΔΩ.

 




 

Τα θέματα περιελάμβαναν δύο κείμενα, αρχικά ένα Διασκευασμένο απόσπασμα από ψηφιακό αποθετήριο ακαδημαϊκών εργασιών, με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού» και ένα Εισαγωγικό Σημείωμα Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ποιήματα, Αθήνα 1992 με τίτλο «Καταφύγια για τη νύχτα».

Οι φετινοί υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.




 

Χθες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ και σήμερα οι υποψήφιοι έδωσαν το πρώτο τους μάθημα, ενώ αύριο ανοίγει η αυλαία για τους μαθητές των ΓΕΛ.

PROTOTHEMA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.