Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα του myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Η εφαρμογή, όπως είχε προαναγγελθεί με πρόσφατη διάταξη σε πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, άνοιξε σήμερα το πρωί, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να άρουν τη ακινησία για το έτος 2023, με μερική και αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς λειτουργεί το σύστημα
Αυτό σημαίνει ότι, αν θέλει κάποιος να θέσει σε κυκλοφορία το όχημά του, για παράδειγμα, για δύο μήνες, τότε θα πληρώσει τα 2/12 των τελών κυκλοφορίας που θα πλήρωνε κανονικά.

Δείτε την εφαρμογή myCAR εδώ:




 

myCAR

Τι αναφέρει η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα
Στο άρθρο 33 της διάταξης για τα τέλη κυκλοφορίας επισημαίνεται ότι διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλονται πριν την άρση της ακινησίας – ειδάλλως, δεν ισχύει.

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, κατά την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση ημέρα.




 

Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία, και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.