Ζοφερό αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξο χαρακτήρισαν το μέλλον των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων που συμμετείχαν στο πάνελ με θέμα «Τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης το 2030 : Μια Δεκαετία Αλλαγών» στο 11ο Regional Growth Conference που διοργάνωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 




 

Το ζητούμενο είναι να γίνουν πρώτα τέσσερα βασικά βήματα: πρώτον να δοθούν άδειες με προϋποθέσεις, δεύτερον  το ΕΣΡ να αλλάξει δομή και να μην «κλείνει» Μέσα, τρίτον να βελτιωθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τέταρτον να στηριχθούν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία οφείλουν, ωστόσο, να απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Οι ομιλητές επισήμαναν ότι  η κυβέρνηση είναι ανάγκη να στηρίξει τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης διότι με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται, ταυτόχρονα, η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία μας, ενώ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας Ομοσπονδίας Μέσων Ενημέρωσης.

Στη συνεδρίαση μίλησαν:

  • Αντώνης Δημητρίου, Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών  Ενημερωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στην Ελλάδα,
  • Γεώργιος Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος, Περιφερειακή Ένωση Τύπου,
  • Αντώνης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών,
  • Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος, Ένωση Περιφερειακών  Ενημερωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών στην Ελλάδα και Περιφερειακή Ένωση Τύπου Τρύφων Δάρρας.

Δείτε τη συζήτηση εδώ:

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.