Γεμίζουν οι δημοφιλείς προορισμοί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι προκρατήσεις φτάνουν σε υψηλά ποσοστά σε διαμερίσματα και κατοικίες που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ στην Πάτρα η οποία «πρωταγωνιστεί» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι πληρότητες αγγίζουν ήδη το 99%.
 




 

Όμως, η χειμερινή σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών.

Τα Airbnb την Καθαρά Δευτέρα

Μιλώντας στον ΟΤ ο πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων), Ανδρέας Χίου αναφέρει ότι «για το τριήμερο της Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας, 24-27 Φεβρουαρίου 2023, οι προκρατήσεις των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής δείχνουν μια μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με την χρονιά του 2019 που ήταν η καλύτερη έως τότε».

Σύμφωνα και με τον παρακάτω πίνακα, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% σε πολλούς αποκριάτικους προορισμούς αλλά και το 90% σε χειμερινούς προορισμούς.

«Όλα δείχνουν ότι το 2023 θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά σε επίπεδο κρατήσεων για τα καταλύματα βραχυχρόνιας διαμονής.  Αυτό φαίνεται και από τις προκρατήσεις και ζητήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο διακοπών, όπου σημειώνεται μια συνεχόμενα ανοδική πορεία σε όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου», αναφέρει ο κ. Χίου.

Παράλληλα, παρατηρείται και μια συνεχώς αυξανόμενη τάση ακυρώσεων προκρατήσεων στην Τουρκία κυρίως από Γερμανούς, Αυστριακούς και Άγγλους.
«Αυτό δεν οφείλεται τόσο στο ίδιο το γεγονός του μεγάλου σεισμού αλλά στην μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε από τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα για την πολύ κακή κατασκευή των κτιρίων στην γείτονα χώρα. Ο φόβος για σεισμό μέσα στο καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες και την πλήρη έλλειψη αντισεισμικού κανονισμού στην κατασκευή των κτιρίων και των υποδομών της Τουρκίας, έχει σαν αποτέλεσμα ένα κύμα ακυρώσεων των κρατήσεων, κυρίως από τις Ευρωπαϊκές χώρες, που συνεχώς μεγαλώνει και προβλέπεται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας».

Ο κ. Χίου

«Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια στροφή των επισκεπτών σε γειτονικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.  Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί τρόπος για να γνωστοποιηθεί σε όλους τους εν δυνάμει επισκέπτες της χώρας μας, ότι η Ελλάδα έχει ίσως τον καλύτερο αντισεισμικό κανονισμό της Ευρώπης και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως, αλλά και το γεγονός ότι σε οποιαδήποτε κατασκευή στην χώρα μας διενεργείται αυστηρός έλεγχος σε όλα τα στάδια της κατασκευής», καταλήγει.

Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία

Με υψηλές πληρότητες κινούνται ήδη οι καρναβαλικοί προορισμοί της χώρας, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ξάνθη, αλλά και πολλοί ακόμα δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 – 27 Φεβρουαρίου).
 




 

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, «υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση γενικά προβλέπεται αυξημένη, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ιδανικές για αποδράσεις».

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη κ.α. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Οι τιμές δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε σχέση με πέρυσι, είναι αυξημένες σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο.

 

ΟΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.