Αναλυτικά:

Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

13:00, «BBQPARTY στον Πεζόδρομο». Ξέφρενο BBQPARTY στον Πεζόδρομο της πόλης από νωρίς το μεσημέρι, παρέα με τα περίφημα χάλκινα του Γιάννη Ζιάκου και Τάκη Γκόβα αλλά και τη νεοσύστατη μπάντα Κρουστών των Γρεβενών “Κριτσάου”.

 

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023

12:00, «Κρουστά στις Γειτονιές». Η μπάντα Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών μας διασκεδάζει σε διάφορα σημεία της πόλης, με κατάληξη την κεντρική πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών.




Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023

16:30, «Μικροί Μασκαράδες εν δράσει». Οι Μικροί Μασκαράδες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, έχοντας ως θεματική τις τέσσερις εποχές του χρόνου, υπό την καθοδήγηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και με την συνοδεία της νεοσύστατης μπάντας κρουστών των Γρεβενών “Κριτσάου”, σε ρυθμούς samba και reggae, παρελαύνουν στην πόλη, ξεκινώντας από το Κέντρο Πολιτισμού και το 4ο Δημοτικό Σχολείο, με κατάληξη την κεντρική πλατεία Αιμιλιανού.

 

17:30, «Παιδικό Party Μασκέ». Ένα όμορφο party μασκέ για τους μικρούς μας συνδημότες, με πολλές εκπλήξεις και πολύ κέφι, στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών με την Dj Kathrin Anthimidou.

 

20:00, «Δήμος Αναστασιάδης – FULL BAND». Το μεγάλο μουσικό γεγονός της φετινής Αποκριάς των Γρεβενών με τον εξαιρετικό και δημοφιλή τραγουδιστή Δήμο Αναστασιάδη σε μία μοναδική συναυλία στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών, με γνωστές και αγαπημένες επιτυχίες που θα μας συναρπάσουν.

 

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023

20:00, «Ποντιακό Συναπάντημα». Το μεγάλο Ποντιακό ξεφάντωμα της φετινής Γρεβενιώτικης Αποκριάς με επτά κορυφαίους μουσικούς στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού: Στάθη Αλεξανδρίδη (λύρα, τραγούδι), Άκη Σιαμίδη (λύρα, τραγούδι), Κυριάκο Παπαδόπουλο (κλαρίνο), Χριστίνα Καλαϊτζίδου (νταούλι), Κώστα Μπαρμπαρούση (αγγείο), Παύλο Ευθυμιάδη (ντραμς) και Γιώτη Ευθυμιάδη (αρμόνιο), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ελευθέρου και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κιβωτού Γρεβενών.

 

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023

09:00, «Κίντσε ο Γάμος». Έναρξη της απολαυστικής αποκριάτικης παρωδίας του παραδοσιακού Γρεβενιώτικου Γάμου από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των Λυκείων της πόλης μας, με τη νύφη, τον γαμπρό και τον κουμπάρο, διασχίζοντας μουσικά τους δρόμους των Γρεβενών.

 

12:00, «Μανιταρο-αποκριές και γύρω-γύρω Γάμος». Οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδος στήνουν στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, τις διαχρονικές και μοναδικές “Μανιταρο-αποκριές”, μοιράζοντας πεντανόστιμα μανιταρο-εδέσματα σε όλο τον κόσμο, τα οποία μάλιστα μαγειρεύονται επί τόπου. Ταυτόχρονα, στο ίδιο πάντα σημείο, κορυφώνεται το ξεχωριστό τοπικό έθιμο του Γάμου, συνοδευόμενο μουσικά από το ξακουστό συγκρότημα του Τάκη Μπέτζιου και την μπάντα κρουστών “Κριτσάου”.

 

19:00, «Γρεβενών Ακούσματα». Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναχιτίου, με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού, ξεσηκώνουν την πόλη με την ορχήστρα του Βασίλη Γκαμπράνη και τον Τάκη Τζίμα.

 

19:00, «Της Πίνδου τα Γανώματα…των Γρεβενών Καμώματα…». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΙΝΔΟΣ», με αφετηρία την Αίθουσα του Συλλόγου, αναβιώνει το έθιμο του «Γανωτή» με ένα χιουμοριστικό μουσικο-θεατρικό δρώμενο, συνοδευόμενο από την ορχήστρα του Λάμπρου και Ζήση Τσιοτίκα.




20:00, «Το Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι των Γρεβενών». Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναχιτίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΙΝΔΟΣ”, ενώνουν τις δυνάμεις τους, στήνοντας στην κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού, το Μεγάλο Παραδοσιακό Γλέντι των Γρεβενών με τις εξαιρετικές και δυναμικές ορχήστρες του Λάμπρου και Ζήση Τσιοτίκα, του Βασίλη Γκαμπράνη και τον Τάκη Τζίμα.

 

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023

12:00«Αποκριάτικες Φατσούλες». Face painting για τους μικρούς μας φίλους στην κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών με χρώματα και φαντασία.

 

13:00, «Ανιματέρ και Ξυλοπόδαροι». Η ομάδα “Ανεμοσκορπίσματα” και ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Γρεβενών χαρίζουν απλόχερα χαρά και γέλιο στα παιδιά με αποκριάτικους ξυλοπόδαρους και φανταχτερούς ανιματέρ στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού, όπου θα πραγματοποιηθεί και το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

 

20:00, «Baildsa» & «Pindos Atletico». Η τσιγγάνα αρκούδα της Πίνδου “ταράζει” την κεντρική πλατεία Αιμιλιανού αφού BAiLDSA και Pindos Atletico εμφανίζονται σε ένα κοινό show που θα ξεσηκώσει. Urban beats με χάλκινα, raps με βαριά κιθαριστικά riffs, psycho synths με ultra bass, σας περιμένουν σε μια μεγάλη μουσική συναυλία.

 

22:00, «Κρουστά After». Η νεοσύστατη μπάντα Κρουστών των Γρεβενών “Κριτσάου” συνεχίζει την ξέφρενη βραδιά σε Πλατεία και Πεζόδρομο.

 

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023

«Η Νύχτα των Φανών». Το σπουδαίο πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο των Φανών, αναβιώνει λίγο μετά τη δύση του ηλίου σε πόλη και χωριά των Γρεβενών, “ξορκίζοντας” το κακό και φέρνοντας όλους μας πιο κοντά, γύρω από την μεγάλη φωτιά, υπό τους ήχους παραδοσιακών ηχοχρωμάτων.

 

Οι Φανοί που θα ανάψουν την Κυριακή της Αποκριάς είναι: στη συνοικία Βαρόσι της πόλης των Γρεβενών με την ορχήστρα του Αποστόλη Τζημόπουλου και στις κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αμυγδαλεών, Βατολάκκου, Ελευθέρου, Ελάτου, Κάστρου, Κιβωτού, Κνίδης, Λειψίου, Μαυραναίων, Μεγάρου, Μυρσίνης, Οροπεδίου, Παλαιοχωρίου, Προσβόρου, Ροδιάς, Ταξιάρχη, Συνδένδρου και Φελλίου.

 

Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023

12:00, «Κούλουμα κάτω από το Ρολόι». Ο Δήμος Γρεβενών γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία Ελευθερίας, κάτω από το αγαπημένο μας Ρολόι, με παραδοσιακή Γρεβενιώτικη μουσική από το συγκρότημα του Αποστόλη Κασιάρα και με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών μαζί με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών ΠΕ Γρεβενών, να προσφέρουν στους δημότες πολλά νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

 

*Aπό την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, τα χάλκινα του Τάκη Μπέτζιου, του Γιάννη Ζιάκου και Τάκη Γκόβα, παρέα με τους “Άρχοντες της Σιάτιστας”, θα διασκεδάζουν κάθε βράδυ τον κόσμο σε κεντρικά σημεία της πόλης, με παραδοσιακά αγαπημένα ακούσματα.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.