Αναλυτικά:
Συνελήφθη 52χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (21-01-2023) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, 52χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 52χρονο σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -16,8-γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης και -6,8- γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα , ιδιοκτησίας του 52χρονου, σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -529,3- γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης, αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, μεικτού βάρους -48,3- γραμμαρίων και -20- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.




 

Συνελήφθη 45χρονος, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη χθες (21-01-2023) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 45χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας κατελήφθη ο 45χρονος από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, να απορρίπτει στο έδαφος ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε μείγμα καπνού και κάνναβης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του και σε παρακείμενο παράπηγμα ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -11,5- γραμμάρια μεικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου – Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.




Συγκεκριμένα, ο 27χρονος χθες (21-01-2023) κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από επικοινωνία για αγορά παιχνιδιού «play station ps5» μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε την 09-01-2023 σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί.

Μετά από αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:
• Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
• Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης διαφόρων αντικειμένων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
• Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.
Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.