Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης μαζί με κλιμάκιο της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και η Γραμματέας της ΤΕ Γρεβενών, Παναγιώτα Ντάγκα
 




 

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του ΓΝ Γρεβενών και με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε και με το υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Στις συναντήσεις, αναδείχθηκε το ζήτημα της χρόνιας υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας, και των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία, όπως και αυτό των Γρεβενών. Ειδικά, οι μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί οι γιατροί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση με τη διοίκηση, σε συνδυασμό με το μέτρο 5 (αποχωρήσεις) προς 1 (πρόσληψη) έχει οδηγήσει σε τρομερή υποστελέχωση κλινικών αλλά και στο να καταλήγουν άγονες οι όποιες προκηρύξεις ειδικά στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Στο Νοσοκομείο σημειώνεται έλλειψη αναισθησιολόγου αλλά και ακτινολόγου, ενώ για 4 τμήματα υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις 3 παθολόγοι, (2 μόνιμοι 1 επικουρικός ) αλλά και ένας ιδιώτης με «μπλοκάκι» που συμβάλει στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
 




 

Από την πλευρά τους, αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσης, καθώς δεν βγαίνουν οι εφημερίες στην Παθολογική, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών, που δεν επιλέγουν το Νοσοκομείο, καθώς λείπουν βασικές και κρίσιμες ειδικότητες και έτσι οι ίδιοι δεν θα πάρουν τις αναγκαίες γνώσεις. Επίσης λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό στο μικροβιολογικό εργαστήριο, που υπολειτουργεί με μόλις 2 μικροβιολόγους, ενώ στο ακτινολογικό υπάρχουν μόλις 2 ακτινολόγοι. Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω από τις προβλεπόμενες εφημερίες προκειμένου να «βγει» το πρόγραμμα, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε υπερφορολόγησή τους από το κράτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.