Πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η ημερίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τα νέα δεδομένα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του αγροτικού χώρου, καθώς διανύουμε μία μεταβατική φάση με την νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική).

“Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να αποκτήσει έναν καθαρά εξωστρεφή χαρακτήρα και να είναι προσιτός στους αγρότες”, τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού Βαγγέλης Σημανδράκος.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως “ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός από οργανισμός πληρωμής πρέπει να είναι κι ένας οργανισμός που στέκεται δίπλα στους αγρότες, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός χώρος”.
Ο κ. Σημανδράκος στάθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην υποβολή αίτησης και ανέφερε ότι ένας από τους στόχους του ΟΠΕΚΕ είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του κόσμου για την νέα ΚΑΠ και για διάφορα άλλα ζητήματα του αγροτικού τομέα. 




 

Πλήθος ενδιαφερομένων, περίπου 550 άτομα, συγκεντρώθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού, για να παρακολουθήσει την ημερίδα.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Κοζάνης κ.κ. Γ. Αμανατίδης και Ε. Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης και ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας.

Τα θέματα που αναπτυχθήκαν από τα στελέχη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αφορούσαν τις Άμεσες Ενισχύσεις και τους Ελέγχους των Δράσεων και των Καθεστώτων στο πλαίσιο της Κ.Α.Π. 2023-2027, καθώς και τις Καινοτόμες εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.. Με εισηγήσεις τους τοποθετήθηκαν, εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ για τα μέτρα σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης και τους Νέους Γεωργούς και εκπρόσωπος της ΕΘΕΑΣ για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον αγροτικό τομέα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες, πολύ πέραν του αρχικά προγραμματισμένου χρόνου διαρκείας της, καθώς στη συζήτηση που ακολούθησε, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι. Μέσα σε περίπου 1,5 ώρα απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που υπεβλήθησαν από παραγωγούς, από εκπροσώπους ΚΥΔ και τους εκπροσώπους των Αγροτικών Φορέων.

Οι ενημερωτικές ημερίδες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα συνεχισθούν σε όλη τη χώρα.

Εικόνες και video από το kozanimedia.gr

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.