Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών κατά την 1η τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 με 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης την Συζήτηση για το Στρατόπεδο Γρεβενών, έλαβε την υπ’ αριθμ. 01/2023 απόφαση και ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:

“  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ εντόνως για την απαξιωτική, προσβλητική και μονομερή αυτή ενέργεια, η οποία θίγει κοινωνικά και οικονομικά τον ήδη επιβαρυμένο Δήμο Γρεβενών.
 




 

Η συνεχιζόμενη αποψίλωση κρίσιμων δομών, όπως και αυτή του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση και υπανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής καθώς πλήττεται ήδη από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραματική μείωση του πληθυσμού της.

Αδιαμφισβήτητα, η λειτουργία του 586 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από το 2003, αποτελεί υπόδειγμα για όλη την χώρα αφού οι σύγχρονες κτιριακές του υποδομές το καθιστούν ως ένα από τα αρτιότερα και καταλληλότερα της επικράτειας για την εκπαίδευση και διαβίωση των οπλιτών.

Επιπλέον, η 20ετής ύπαρξη του Κέντρου, δυναμικότητας 480 ατόμων – σύμφωνα με επίσημη μελέτη- αποτελεί μια πραγματική ανάσα ζωής για τους δημότες μας, συμβάλλοντας στη στήριξη της τοπικής μας οικονομίας, που τόσο έχουμε ανάγκη. Τονώνοντας συνάμα το αίσθημα ασφάλειας των κάτοικων.

Εδώ, αξίζει να τονιστεί ότι το Στρατόπεδο Καραχάλιου των Γρεβενών ίσως είναι το μοναδικό ΚΕΝ στην Ελλάδα που η λειτουργία του δεν επηρεάστηκε από την ίδρυση των ΣΥΠΟ το 2018 αφού και πριν και μετά ο ουσιαστικός χαρακτήρας του παραμένει ο ίδιος. Αυτού του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Μάλιστα, λόγω των νέων υποδομών του, τα κονδύλια συντήρησης που απαιτούνται είναι απειροελάχιστα σε σχέση με αυτά που θα χρειαστούν για να ξανανοίξουν τα παλαιά Κέντρα της Νοτίου Ελλάδος, που όπως διαρρέεται θα επαναλειτουργήσουν.

Επισημαίνεται, ωστόσο ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η κατάργηση του Κέντρου από το Υπουργείο αλλά την τελευταία στιγμή επικρατούσε πάντα η κοινή λογική και το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που πάντα διακρίνεις τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 




 

ΑΠΑΙΤΕΙ από την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει την απαράδεκτη και εν κρυπτώ αυτή απόφαση, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Στρατοπέδου ως Πολυδύναμου Κέντρου Νεοσυλλέκτων και να μην μετατραπεί σε ένα μικρό στρατόπεδο 30-40 θέσεων, όπως δυστυχώς έχει προαποφασιστεί για εμάς χωρίς εμάς.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης ανάκλησης της λανθασμένης, επιζήμιας και τραγικής αυτής απόφαση για το μέλλον των Γρεβενών, ο Δήμος μας θα δρομολογήσει άμεσα μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής.

ΚΑΛΕΙ όλες τις πολιτικές και θεσμικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούν μαζί μας ώστε να επιτύχουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης οριστικού κλεισίματος του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, γιατί ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ τον Δήμαρχο Γρεβενών

α) να συστήσει επιτροπή προκειμένου να μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκθέσει την διαμαρτυρία των Γρεβενιωτών στα αρμόδια Υπουργεία, η οποία θα απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Γρεβενών, τον Δήμαρχο Δεσκάτης, δυο (2) Δημοτικούς Συμβούλους των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έναν (1) Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Γρεβενών και έναν (1) εκπρόσωπο των Φορέων του Τόπου μας.

β) να κοινοποιήσει την απόφαση

γ) να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη στήριξη των συμφερόντων του Δήμου Γρεβενών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.