Μια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος πέθανε χθες, Τρίτη 10/1, σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ».
 




 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η ανακοίνωση

«Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων»

Οι πληροφορίες για την κηδεία του

 




 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα ταφεί ως ιδιώτης, το πιθανότερο σενάριο για την εξόδιο ακολουθία θεωρείται η Μητρόπολη της Αθήνας, ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα προβλεφθεί λαϊκό προσκύνημα.

Μάλιστα, κάποια από τα παιδιά του φέρεται να έχουν μεταβεί, το πρωί της Τετάρτης, στο Μαξίμου για συνεννοήσεις με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης

  • Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης
  • Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι
  • Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία
  • Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη
  • Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.