Το πλαίσιο με το οποίο θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της χώρας παρουσίασε χθες, από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η αναφορά στην επιστροφή των ανεμβολίαστων έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ανακουφιστική Φροντίδα. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνέχεια μίλησε για το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και γνωστοποίησε την εισήγηση 5+1 σημείων της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων.

Το πρωτόκολλο για την επιστροφή των ανεμβολίαστων

Η πρόταση προβλέπει το εξής πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών από 01.01.2023:




 

1. Δυο τεστ την εβδομάδα

2. Υποχρεωτικά μάσκα υψηλής προστασίας

3. Τα τεστ να γίνονται κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται η αυξημένη αξιοπιστία και καταγραφής με χρέωση τους

4. Να επιτηρούνται αν τηρούν τα μέτρα

5. Να μην εργάζονται σε ΜΕΘ, Μοναδες Εντατικής Νεογνών και όπου υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς (και να κρίνει η επιτροπή λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου)

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, για τους διοικητικούς θα ισχύσουν τα ίδια πλην του σημείου 5, ενώ τυχόν παραβίαση των μέτρων θα συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.

Ανανεώνονται οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού -Επιβράβευση για όσους εντάχθηκαν στο ΕΣΥ την πιο δύσκολη στιγμή

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού. Όπως είπε, «ανανεώνονται οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που εντάχθηκε στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας έως 31.12.23, ενώ το προσωπικό αυτό έχει και αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσει μέσω της νόμιμης διαδικασίας την μονιμοποίηση του. Αντίστοιχα παρά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα παραμείνουν στο ΕΣΥ ως επικουρικοί, όσοι τους αντικατέστησαν, επιβραβεύοντας αυτούς που εντάχθηκαν στα νοσοκομεία την πιο δύσκολη στιγμή, ενώ ανανεώνονται και οι συμβάσεις των ΣΟΧ».

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι διαγράφεται το πρόστιμο όσων συμπολιτών μας άνω των 60 ετών δεν είχαν εμβολιαστεί και εμβολιάστηκαν, ενώ δίνεται η δυνατότητα να διενεργείται το εμβόλιο κατά της γρίπης και χωρίς ιατρική συνταγή διευκολύνοντας τους πολίτες. Παράλληλα δοσοποιείται το claw back των φαρμακευτικών εταιριών και προστίθενται άλλα 15 εκ. στον κωδικό των διαγνωστικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών φθάνοντας η ενίσχυση τα 75 εκ για το 2022.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.