Το συνέδριο που διεξήχθη την πρώτη μέρα στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ στην Κοζάνη και την δεύτερη στο πνευματικό κέντρο στο Βελβεντό.

Το συνέδριο χαιρέτησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δαδαμόγια Κατερίνα, κ. Κοζατσάνη Κατερίνα, κ. Τσιούμαρης Γρηγόρης, κ. Μακρυγιάννης Μενέλαος, κ. Μάνος Θωμάς, κ. Ντιό Ευφροσύνη, κ. Μαργαρίτης Γιώργος, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τσάκωνας Αντώνης, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης,ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σιόγκας Θεόδωρος, και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ελλάδας κ. Μάμαλης Σπύρος.

Στο συνέδριο υπήρξαν σύμφωνα με το πρόγραμμα 32 εισηγήσεις και πολλές συμπληρωματικές παρεμβάσεις από το σύνολο των συνέδρων.

Στο συνέδριο ευγενικά υποστηρίχτηκε από το ΓΕΩΤΕΕ και την ΑΝΚΟ.

Το Συνέδριο που σύμφωνα με κοινή ομολογία πολλών Συνέδρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επίπεδο και οργάνωσης και συμμετοχής. Είναι πλέον θεσμός και η διεξαγωγή του θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο της θεματολογίας του συνεδρίου στο επιστημονικό μέρος επιβεβαιώθηκε η ποιοτική ανωτερότητα των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας. Στις εισηγήσεις των υπηρεσιών ανακοινώθηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής των γεωργοκτηνοτρόφων στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.

Στην ενότητα των Συλλογικών σχημάτων και στην ανάπτυξη αυτών, παρουσιάστηκε το νεοσύστατο κλάστερ των τυροκόμων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης από αρκετούς ομιλητές τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα των συλλογικών σχημάτων στην γεωργοκτηνοτροφική αναπτυξιακή προοπτική.
 




 

Οι γεωργοκτηνοτροφικοί φορείς, πρόεδροι των αγροτικών συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων εισηγήθηκαν συγκεκριμένες τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και για το φορολογικό .
 




 

Ευχαριστώ όλους τους εισηγητές και όλους τους συμμετέχοντες στις εργασίες του πρώτου Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή τους συντελεί στο να πάει η γεωργοκτηνοτροφία μας πιο γρήγορα και με καλύτερες προϋποθέσεις στο αναπτυξιακό μέλλον.

Δρ. ΛΑΜΠΡΟΣ Ι. ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.