Τέλος στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες καθώς αναμένεται η διαγραφή τους.

Η διαγραφή του προστίμου η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό θα αφορά χιλιάδες άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προ ημερών είχε τονίσει ότι το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού κι έτσι τα πρόστιμα τους θα σβηστούν.

Πρόστιμα σε 300.000




 

Σημειώνεται ότι για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έως τις 17 Ιανουαρίου 2022, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που είχε δημοσιευτεί τότε, το πρόστιμο δεν είχε βεβαιωθεί σε όσους εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που εξέτασε το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.