Στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ομιλίες Μητσοτάκη και Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 




 

Πριν από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, μετά την ομιλία Μητσοτάκη η ψαλίδα άνοιξε στις 8,5 μονάδες, ενώ μετά την ομιλία Τσίπρα μειώθηκε ελαφρώς και καταγράφηκε στις 8 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%, ΠΑΣΟΚ: 12%, ΚΚΕ: 5%, Ελληνική Λύση: 4%, ΜέΡΑ25: 3%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ-1

Η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτυπώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26%, ΠΑΣΟΚ: 11,5%, ΚΚΕ: 5,5%, Ελληνική Λύση: 4%, ΜέΡΑ25: 2,5%. Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ-2
 




 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, σταθερό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και μετά τη ΔΕΘ. Πριν από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 38% έναντι 27% του κ. Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε «κανέναν από τους δύο». Μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το ποσοστό του στο 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 29%.

Ακριβώς ίδια διατηρήθηκαν τα ποσοστά μετά την ομιλία Τσίπρα: Μητσοτάκης 39%, Τσίπρας 28%, Κανένας από τους δύο 29%.

Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ και στην παράσταση νίκης πριν και μετά τη φετινή ΔΕΘ. Πριν από τις ομιλίες, η ΝΔ προηγείτο με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε στο 56% υπέρ της ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία Τσίπρα, η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε ως εξής: ΝΔ 56% – ΣΥΡΙΖΑ 26%.

 

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.