Με κορυφαίο σύνθημα το «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» και έχοντας ως κεντρικούς άξονες τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την καλλιέργεια περιβαλλοντικού ήθους, ο Δήμος Γρεβενών, μέσα από πρωτότυπες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, συμμετέχει ενεργά, για 9η συνεχή χρονιά, στον σπουδαίο πανευρωπαϊκό θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η Δημοτική Αρχή, σε στενή και αγαστή συνεργασία με φορείς και συλλόγους των Γρεβενών, προγραμματίζει, μια σειρά ολοήμερων θεματικών εκδηλώσεων από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στην καθιέρωση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την πλούσια ιστορία και μοναδική παράδοση του τόπου μας.
 




 

Σημεία αναφοράς θα είναι το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς, οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου, το Πάρκο των Μανιταριών, το Δημοτικό Στάδιο “Μίλτος Τεντόγλου”, τα γήπεδα του Τένις και της ΕΠΣ Γρεβενών, ο Παλιός Μύλος Γιαννακόπουλου, οι κεντρικοί οδοί Φαρδυκάμπου και Μακεδονομάχων και η Πλατεία Αιμιλιανού.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς οδήγησης, προώθηση της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών, προσωρινές πεζοδρομήσεις οδικών αρτηριών, μουσικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες, εκδήλωση παραδοσιακής γευσιγνωσίας και πολλές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, αποτελούν τα κομβικά μέρη του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 του Δήμου Γρεβενών.
 




 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή διοργάνωση θα κληρωθούν έξι ποδήλατα τύπου mountain με τα κράνη τους, ευγενική χορηγία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

 Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.