Ο Διοικητής ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισκεπτόμενος τις Εργατικές κατοικίες στην Κυρακαλή Γρεβενών, παρουσία και του Βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Πάτση, ανακοίνωσε την δημοπράτηση των Εργατικών κατοικιών, με το ποσό να ανέρχεται σε 8,2 εκ €.

Μετά από την συγκεκριμένη ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών, απέστειλε τις παρακάτω επισημάνσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΥΡΑΚΑΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 




 

Με χαρά ακούσαμε τις χθεσινές εξαγγελίες για τις εργατικές κατοικίες στην Κυρακαλη Γρεβενών από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ αλλά και τον Βουλευτή Γρεβενών .
Μας προξενεί εντύπωση που δεν ενημερώθηκε κάνεις από τους δικαιούχους , τον Σύλλογο Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλης που ιδρύθηκε το 2008 , και πολύ περισσότερο το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών που όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει αγώνες μαζί με τους Δικαιούχους για αυτό το έργο. Ένα έργο το οποίο έχει σταματήσει εδώ και 15 χρόνια περίπου. Ένα έργο το οποίο έχει ταλαιπωρήσει 80 οικογένειες που κληρώθηκαν το 2007. Αγώνες που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αμέτρητες επισκέψεις , συναντήσεις , παρεμβάσεις στην Αθήνα στα γραφεία Υπουργών , Διοικητών οργανισμών , με επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα. Παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά μέσα , ραδιόφωνα , δελτία ειδήσεων , εφημερίδες όλα αυτά τα χρόνια . Δώσαμε αγώνες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις , με όλους τους Βουλευτές , με όλους τους Τοπικούς Άρχοντες. Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Υποσχέσεις , εξαγγελίες , κοροϊδία απέναντι στις 80 αυτές οικογένειες που έχουν μείνει μόνο με την ελπίδα. Μια ελπίδα που έρχεστε εσείς ξανά να την δώσετε χωρίς να έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο. Σας ακούσαμε στην συνέντευξη να λέτε πως ΕΛΠΙΖΕΤΕ ότι θα είναι το ξεκίνημα…. Ποιο ξεκίνημα; Πριν τρία χρόνια που ήρθαμε στο γραφείο σας τα ιδία πράγματα μας είπατε. Αναφέρατε στις δηλώσεις σας ότι τρία χρόνια δουλέψαμε για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό. Τι ακριβώς δηλαδή κάνατε. Γιατί δεν μας λέτε και εμάς. Αυτά τα τρία χρόνια που ζητήσαμε επανειλημμένα συναντήσεις γιατί δεν μας δεχτήκατε να μας ενημερώσετε. Να μας πείτε με ποιον τρόπο θα κλείσει το έργο . Και πώς να δεχτούμε την συγγνώμη σας σήμερα όταν και αυτήν ακόμη την λέτε με τρόπο άκομψο κάτω από γέλια ξεκαρδιστικά μεταξύ σας….

Κύριοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης σταματήστε επιτέλους να παίζεται με την ελπίδα των 80 αυτών οικογενειών. Πείτε συγκεκριμένα με χρονοδιάγραμμα τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Πότε θα γίνει αυτός ο περιβόητος Διεθνής Διαγωνισμός. Ποιο θα είναι αυτό το ποσό που θα καλύψει τελικά την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο οικισμός. Ποιο θα είναι το κόστος στους δικαιούχους που τελικά θα κληθούν όταν και όποτε μπουν στα σπίτια τους. Ποιοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι που θα παραλάβουν αυτά τα σπίτια. Όταν από τους 80 δικαιούχους έχουν έρθει τα πάνω κάτω στις ζωές αυτών όλα αυτά τα χρόνια , χάνοντας το 50 % αυτών τις προϋποθέσεις ως δικαιούχοι. Έχουμε καταθέσει όλα αυτά τα χρόνια τις προτάσεις για όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την τεράστια αυτή καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων. Τα οποία τα έχουμε πει και σε σας στην τελευταία μας συνάντηση πριν τρία χρόνια στο γραφείο σας , και θα σας τα λέγαμε και εδώ αν είχατε την καλοσύνη να μας καλέσετε.

Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε όλους αυτούς τους αγώνες για να ολοκληρωθεί γρήγορα ο οικισμός και να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν . Επιδιώξαμε την καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες που εμπλέκονται , τους τοπικούς άρχοντες του τόπου μας , που ήταν και είναι απών στην προσπάθεια αυτή πλην ελαχίστων που οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε που ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις που κάναμε όταν ξεκίνησε το πρόβλημα με τον οικισμό.
 




 

Επιτέλους σταματήστε και εσείς όπως και όλοι οι προηγούμενοι να μας εμπαίζεται λίγους μήνες πριν της εκλογές και να δημιουργείται ψεύτικες ελπίδες στους δικαιούχους.
Αν πραγματικά έχετε κάποιο σχέδιο πείτε το , αν έχετε δρομολογήσει κάποιες καταστάσεις είμαστε εδώ να σας ακούσουμε και να σας δώσουμε τα εύσημα τα οποία δεν τα διεκδικούμαι από κανέναν. Ανήκουν σε εκείνους που πραγματικά θα δώσουν ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση που λέγεται ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΥΡΑΚΑΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.