Εγκρίθηκαν, τη Δευτέρα 01/08/2022, οι πιστώσεις για την πληρωμή της πρώτης δόσης προς τους δικαιούχους του προγράμματος Νέων Γεωργών, οπότε και ξεκινά η καταβολή των ενισχύσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα λάβουν άμεσα την πρώτη δόση συνολικού ύψους 4.233.250,00 ευρώ 159 Νέοι Γεωργοί, κατόπιν έγκρισης των φακέλων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεωργαντά Γιώργο, βάσει του υπομέτρου 6.1 του πλαισίου για τους νέους αγρότες «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».
 




 

Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί στο 70% του συνολικού ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί, με το υπόλοιπο 30% να καταβάλλεται μετά την πάροδο τριών ετών, με την οποία και θα ολοκληρωθεί έκαστο ατομικό επιχειρηματικό σχέδιο.
Η ανωτέρω καταβληθείσα πρώτη πληρωμή δύναται να συμβάλει τα μέγιστα στους Νέους Γεωργούς των Γρεβενών, οι οποίοι θα ενισχύσουν τη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα, και θα δώσουν πνοή ανάπτυξης και καινοτομίας στην Περιφερειακή μας Ενότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.