Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την καθαριότητα και την υγιεινή σε μία επαγγελματική κουζίνα. Η κουζίνα της επιχείρησης σας θα πρέπει να είναι πλήρως συμμορφωμένη με τους κανόνες υγιεινής. Επομένως εκτός από την τακτική καθαριότητα των εργαλείων και σκευών της κουζίνας ή του εστιατορίου σας, θα πρέπει να προσέξετε πολύ και την καθαριότητα άλλων χώρων. Δείτε τα απαραίτητα επαγγελματικά καθαριστικά που θα χρειαστείτε καθώς και ένα ενδεικτικό πρόγραμμα καθαριότητας για την κουζίνα σας για να είναι πάντα πεντακάθαρη.

Κάποιες εργασίες καθαριότητας γίνονται αρκετές φορές την ημέρα σε μία κουζίνα ενώ άλλες γίνονται εβδομαδιαίως ή μηνιαία. Καλό είναι να κρατάτε ένα πρόγραμμα στην καθαριότητα της κουζίνας σας.

Εργασίες καθαρισμού και τα επαγγελματικά καθαριστικά που θα χρειαστείτε για την κουζίνα της επιχείρησης σας:

Δάπεδο

Το δάπεδο θα πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά και συχνά απαιτείται να το καθαρίσετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Επομένως καλό θα είναι να κάνετε τη ζωή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Έτσι από επαγγελματικά καθαριστικά θα χρειαστείτε, μία επαγγελματική σφουγγαρίστρα με ένα επαγγελματικό καρότσι με πρέσα, παρκετέζες δαπέδου, σκούπες και φαράσι και ένα αποτελεσματικό υγρό καθαριστικό δαπέδου.

Πάγκοι και σκληρές επιφάνειες

Για τους πάγκους από inox είναι καλό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό για ανοξείδωτες συσκευές και σκεύη και στη συνέχεια να ξεβγάλετε με νερό ή και με ξίδι. Για άλλες επιφάνειες ή υλικό πάγκου, όπως γρανίτη, μάρμαρο, ή laminate μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό καθοριστικό γενικής χρήσης, ή υγρό πιάτων ή πράσινο σαπούνι Μασσαλίας σε συνδυασμό με κάποιο αντιβακτηριδιακό σπρέι. Το ξίδι θα είναι πάντα φίλος σας στην καθαριότητα των επιφανειών ακόμα κι αν πρώτα εφαρμόσετε κάποιο άλλο καθοριστικό, αφού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και μη τοξικό.

Πανάκια

Τα ειδικά πανάκια για την κάθε περίπτωση θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ευκολία στην καθαριότητα.

Φριτέζες

Για να καθαρίσετε τη φριτέζα σας μπορείτε να αφαιρέσετε το καλάθι και να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο επειδή μαζεύει αρκετό λίπος, καλό είναι να το καθαρίζετε με βραστό νερό, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Για το εσωτερικό μπορείτε πάλι να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό και λίγο απολυμαντικό και στη συνέχεια να ξεβγάλετε.

Κεραμικές εστίες

Χρησιμοποιείτε ένα μαλακό σφουγγάρι και πρώτα εφαρμόζετε λίγο υγρό πιάτων και σκουπίζετε. Στη συνέχεια απλώνετε μια μικρή ποσότητα από ειδικό υγρό για κεραμικές εστίες ή κάποιο καθαριστικό με λιποδιαλύτη και σκουπίζετε. Αν υπάρχουν επίμονες βρωμιές που έχουν κολλήσει, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με μία ειδική ξύστρα

Σχάρες

Το πλύσιμο της σχάρας ψησίματος κρεάτων κ.α, αλλά και άλλων σκευών μαγειρικής με δύσκολα λίπη, μπορεί να γίνεται με φυσικά καθαριστικά, όπως το λεμόνι, η σόδα, το κρεμμύδι ενώ κάτι ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι να αφήσετε πάνω της λίγο ξίδι και στη συνέχεια να τρίψετε με αλουμινόχαρτο.  Για κουζίνες με πολύ δύσκολα λίπη και βρωμιές υπάρχουν φυσικά και τα επαγγελματικά καθαριστικά που μπορούν να τα αφαιρέσουν πολύ γρήγορα.

Τοίχοι και πλακάκια

Οι τοίχοι και τα πλακάκια θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται τακτικά αφού σε μία επαγγελματική κουζίνα οι πιτσιλιές είναι συχνές. Ένα λιποδιαλυτής μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος για αυτή τη δουλειά.

Στο ostrianet.gr θα βρείτε τα πάντα για την καθαριότητα του επαγγελματικού σας χώρου σε άριστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.