Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, όλο και περισσότερο περιμένουμε τη στιγμή που θα επισκεφθούμε το εξοχικό μας και θα χαλαρώνουμε στον κήπο του. Μερικές φορές όμως, η δημιουργία μιας χαλαρωτικής γωνιάς που θα διώχνει μακριά όλες μας τις ανησυχίες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Η επιλογή των κατάλληλων επίπλων κήπου και των απαραίτητων διακοσμητικών ανάλογα με τις ανάγκες και τον χώρο της αυλής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Πώς λοιπόν θα βρούμε τα απαραίτητα έπιπλα κήπου για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των ονείρων μας στο εξοχικό μας; Τη λύση δίνουν οι ειδικοί της Echo Deco.

Σωστή επιλογή υλικών

Οι επιλογές πλέον για τα έπιπλα κήπου είναι αναρίθμητες. Ένα πρωταρχικό στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν καταλήξετε σε αυτά που θα στολίσουν τον κήπο σας είναι το υλικό. Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι ανάγκες έχετε. Για παράδειγμα, τα έπιπλα από ξύλο, ενώ αποτελούν μια ιδιαίτερα κομψή επιλογή, χρειάζονται τακτική φροντίδα και συντήρηση. Τα έπιπλα από αλουμίνιο από την άλλη, ή τα ψάθινα έπιπλα δε χρειάζονται μεγάλη φροντίδα, ενώ μετακινούνται αρκετά εύκολα. Έτσι, μπορείτε να τα αποθηκεύετε εύκολα όταν θα φεύγετε από το εξοχικό σας.

Φέρτε το μέσα έξω

Είτε στη βεράντα, είτε στον κήπο, πάντοτε μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά που είναι τόσο άνετη όσο και το σαλόνι σας, χωρίς πολύ κόπο. Ένα παγκάκι κήπου, ή ένα daybed θα προσφέρουν την χαλάρωση που αναζητάτε όταν απολαμβάνετε τον καφέ σας ή διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο στον κήπο σας. Συνδυάστε το με χρωματιστά μαξιλάρια, πουφ ή πολυθρόνες κήπου και θα έχετε δημιουργήσει ένα μικρό σαλονάκι εξωτερικού χώρου.

Τοποθετήστε λίγα φυτά

Όσο κοντά στη φύση κι αν είναι το εξοχικό μας, ακόμη κι αν η αυλή έχει αρκετά δέντρα, πάντα χρειαζόμαστε λίγα φυτά που θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, σαν από παραμύθι. Δώστε στα φυτά σας ένα όμορφο πλαίσιο για να αναπτυχθούν. Οι ιδιαίτερες γλάστρες και τα κασπώ δίνουν γοητεία και προσδίδουν χαρακτήρα στον κήπο σας, ενώ σε συνδυασμό με τα ανθισμένα λουλούδια θα δημιουργήσουν μια όμορφη χρωματιστή πινελιά.

Διακοσμητικά και φωτισμός κήπου

Όσο και να προσέξει κανείς τα έπιπλα που θα επιλέξει, λίγα διακοσμητικά στοιχεία και ο κατάλληλος φωτισμός δίνουν έξτρα στυλ. Επιλέξτε διακοσμητικά στεφάνια και στοιχεία για την αυλή σας, καθώς και πέργκολες και αναρριχητικά φυτά, και κομψά αποθηκευτικά έπιπλα, όπως μπαούλα για την αποθήκευση διαφόρων εργαλείων και την προστασία τους από τη ζέστη και τον ήλιο. Δώστε την τελική σας πινελιά με ηλιακά φωτιστικά κήπου για εξοικονόμηση ενέργειας, φαναράκια και διακριτικά σποτάκια. Αν και μικρές προσθήκες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνιση του χώρου σας.

Ώρα για barbeque

Εξοχικό χωρίς barbeque με την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δε γίνεται! Επομένως, μια καλή ψησταριά θα σας συντροφεύσει σε όλες εκείνες τις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις που θα θέλετε να απολαύσετε το καλό φαγητό και την ανεμελιά του καλοκαιριού. Εναλλακτικά, ένα τζάκι εξωτερικού χώρου-ψησταριά θα σας κάνει παρέα τα βράδια που ίσως έχει λίγη δροσιά, αλλά δε θέλετε να αφήσετε την ομορφιά του κήπου σας.

Ανακαλύψτε μια μεγάλη συλλογή σε έπιπλα κήπου και όλα όσα χρειάζεστε για να διακοσμήσετε την αυλή του εξοχικού σας στο Echo Deco.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.