«Υπερήφανοι όλοι οι Γρεβενιώτες για τον Μίλτο Τεντόγλου» -Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε σήμερα ιστορία, αφού για μία ακόμη φορά στην πλούσια καριέρα του κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, σε έναν αγώνα όπου μπορεί να μην έκανε την πολύ μεγάλη επίδοση, ωστόσο έκανε μια σειρά από σπουδαία άλματα. Ο Τεντόγλου είχε καλύτερη προσπάθεια, την πέμπτη με 8,32 μ., η οποία μάλιστα μέχρι την έναρξη των έκτων προσπαθειών του χάριζε το χρυσό μετάλλιο.




Ο 24χρονος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του 2022, αλλά και το πρώτος της στο αγώνισμα του μήκους στην ιστορία του θεσμού.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, σε μια προσπάθεια η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ διαδοχικά συνέχισε με προσπάθειες στα 8,30 μ., , 8.29 μ ., 8,24 μ., 8,32 μ. και 8,20 μ., στο έκτο του άλμα. Ο νικητής στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022 και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021, μέχρι το άλμα του Κινέζου Γιάναν Ουάνγκ επικρατούσε του αγώνα με όλα τα έγκυρα άλματα του, αφού δεύτερος ακολουθούσε ο Σίμον Εχάμερ με 8,16 μέτρα. Ο Κινέζος είχε 8,03 μ. και ήταν στην πέμπτη θέση, ωστόσο στο έκτο του άλμα βρήκε το σωστό πάτημα κι έγραψε 8,36 μ. για να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μεγάλο μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτος στη διοργάνωση που έγινε στην πατρίδα του το 2015.

 

Περισσότερα εδώ




segas

«Υπερήφανοι όλοι οι Γρεβενιώτες για τον Μίλτο Τεντόγλου» -Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών

«Μίλτο, οι απανταχού Γρεβενιώτες, σου εκφράζουμε από καρδιάς τα ολόθερμά μας συγχαρητήρια για την νέα σου σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του μακρινού Όρεγκον, πετυχαίνοντας και πάλι κορυφαίες επιδόσεις που μας γεμίζουν με συναισθήματα έντονης συγκίνησης και βαθιάς υπερηφάνειας.

Σε ευχαριστούμε ολόψυχα για τις αξέχαστες και μοναδικές στιγμές που συνεχίζεις να μας χαρίζεις απλόχερα, μέσα από το απαράμιλλο ήθος, το πηγαίο ταλέντο και την ανεξάντλητη αγωνιστικότητα  που σε διακρίνουν, τιμώντας για μια ακόμη φορά τον τόπο και την πατρίδα σου».

Γιώργος Δασταμάνης

Δήμαρχος Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.