Η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Γρεβενών ως Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης ήταν τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης, που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης και οι Δήμαρχοι Π.Ε. Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης και Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.




Ο κ. Πλεύρης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του κ. Πάτση και των Δημάρχων της Π.Ε. Γρεβενών, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει ενδελεχώς την ένταξη του παλιού νοσοκομείου σε πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για τη μετατροπή του κτιρίου σε Φοιτητική Εστία,προσφέροντας περαιτέρω κίνητρα στους υποψήφιους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με τη στελέχωση του νοσοκομείου της πόλης με ιατρικό προσωπικό, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε προσλήψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό οι επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής ΝΔ Γρεβενών εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση της συζήτησης δηλώνοντας: «Χαίρομαι που σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό, Θάνο Πλεύρη ξεμπλοκάρουμε την υπόθεση της αξιοποιήσης ενός κτιρίου βιτρίνα της πόλης μας, που στέκει ως φάντασμα εδώ και χρόνια. Η δημιουργία μιας φοιτητικής εστίας πρόκειται να προσελκύσει περισσότερους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να τονώσει την τοπική οικονομία των Γρεβενών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.