Τις κοινότητες Μικρολιβάδου και Κηπουρείου του Δήμου Γρεβενών, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022 ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης, τιμώντας με την παρουσία του τα ετήσια μνημόσυνα για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής, τα οποία έλαβαν χώρα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης.




Ο κ.Δασταμάνης, αφού απέτισε φόρο τιμής στα αθώα θύματα της χιτλερικής θηριωδίας, υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της συλλογικής μνήμης και ιστορίας καθώς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα δύο αυτά μαρτυρικά χωριά των Γρεβενών είχαν βιώσει τη δολοφονική μανία του Τρίτου Ράιχ με μαζικές εκτελέσεις, στυγνές λεηλασίες και οργανωμένες πυρπολήσεις.




Επισημαίνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκαν και στους οικισμούς Κοσματίου και Αμυγδαλεών, οπού εκεί τον Δήμαρχο Γρεβενών εκπροσώπησαν αντιστοίχως οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Πέτρου και Ιφιγένεια Στεργιούλα.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.