Από σήμερα θα μπορούν οι πολίτες άνω των 30 ετών να κλείνουν ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

Με τον φόβο του 6ου κύματος πανδημίας που έφερε τις τελευταίες μέρες κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού, η Επιτροπή Ειδικών αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες από 30 ετών και πάνω να μπορεί να λαμβάνει την τέταρτη δόση εμβολίου εφόσον το επιθυμεί.




Ετσι, από σήμερα η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, με φόντο τις καλοκαιρινές διακοπές και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των πολιτών από την πανδημία, αφού όπως έχουν επανειλημμένα τονίσει οι επιστήμονες, το εμβόλιο συνεχίζει να αποτελεί το Νο1 «όπλο» κατά του κορωνοϊού.

«Ισχυρή σύσταση» για εμβολιασμό μόνο στους άνω των 60 ετών
Ωστόσο, η Επιτροπή Ειδικών ξεκαθαρίζει ότι μόνο για τους πολίτες άνω των 60 ετών απευθύνει «ισχυρή σύσταση» να εμβολιαστούν, καθώς μόνο για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα υπάρχουν δεδομένα μέχρι στιγμής.

Αυτό, εξάλλου, εξήγησε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προ ημερών, που επανέλαβε ότι η τέταρτη δόση είναι προαιρετική, υπενθυμίζοντας τη σύσταση της Επιτροπής για εμβολιασμό μόνο στις πληθυσμιακές ομάδες άνω των 60.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.




Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν τη Δευτέρα 27-6-22».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.