«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιου, και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Διοικητικών &Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, σε μια συμβολική κίνηση διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αναρτήθηκε στο Διοικητήριο Γρεβενών το εικονογραφημένο πανό, μνημονεύοντας και τιμώντας τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής.
100 χρόνια μετά την Καταστροφή και τον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και τη συστηματική εξόντωση επίσης εκατοντάδων χιλιάδων από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς, η εθνική μας μνήμη παραμένει ζωντανή.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ όσους χάθηκαν στη Γενοκτονία και κατά τον εκτοπισμό τους.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα 3000 χιλιάδες έτη παρουσίας του Ελληνισμού στη Μικρασία, όπου μεγαλούργησε, και όπου παραμένει σε κάθε γωνιά η κληρονομιά του.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα ολέθρια αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει ο εθνικός Διχασμός.
Σε έναν τόπο που αποτέλεσε σημείο υποδοχής για πολλούς Μικρασιάτες, Πόντιους και Καππαδόκες ομοεθνείς μας, πρόσφυγες της Καταστροφής και της μετέπειτα επιβεβλημένης ανταλλαγής πληθυσμών, τέτοιες κινήσεις αποτελούν έναν ελάχιστο φόρο τιμής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών – όπως και το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής – θα συνεχίσουν να θεωρούν καθήκον τους την προβολή και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.