Ένα επαγγελματικό ψυγείο βιτρίνα είναι μια απαραίτητη επένδυση σε πλήθος επιχειρήσεων. Από τη μία, σας βοηθά να διατηρείτε τα τρόφιμα και τα ποτά στην κατάλληλη θερμοκρασία, ενώ ταυτόχρονα σας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε αποτελεσματικά τα προϊόντα σας, μεγιστοποιώντας τις πωλήσεις.

Τα ψυγεία-βιτρίνες τα βλέπουμε συνήθως σε μπαρ, καντίνες, ζαχαροπλαστεία αλλά και σούπερ-μάρκετ, αφού χρησιμεύουν για πληθώρα προϊόντων. Ανάλογα με το είδος του προϊόντος και της επιχείρησης, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σε ψυγείο-βιτρίνα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις.

Οι ειδικοί στον επαγγελματικό εξοπλισμό από το Grill Market μας κατατοπίζουν στη συνέχεια, ώστε να ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεστε για την επιχείρησή σας.

Τύποι ψυγείων-βιτρίνας

  • Ψυγείο μπύρας: Μπορεί να προορίζεται για self service πωλήσεις απευθείας στο κοινό ή ως ψυγείο πίσω από το μπαρ. Πάντως, ο πιο συνηθισμένος τύπος ψυγείου μπύρας είναι το ψυγείο back bar κάτω από τον πάγκο, το οποίο παρέχει εύκολη πρόσβαση σε παγωμένα εμφιαλωμένα ποτά. Φυσικά, διατίθενται επίσης ψυγεία σε στυλ θαλάμου με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
  • Ψυγεία κρασιού: Οπτικά, ένα ψυγείο κρασιού είναι παρόμοιο με ένα ψυγείο μπύρας, όμως στο εσωτερικό του είναι αρκετά διαφορετικό. Καθώς τα διάφορα κρασιά έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες σερβιρίσματος, τα ψυγεία κρασιού πρέπει να είναι σε θέση να διατηρούν αξιόπιστα μια σταθερή θερμοκρασία, για να αναδεικνύουν τις καλύτερες γεύσεις των κρασιών που προσφέρετε. Έτσι, ορισμένα από αυτά διαθέτουν πολλαπλές ζώνες θερμοκρασίας, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε τα κόκκινα και τα λευκά κρασιά χωριστά στην ίδια συσκευή, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστές κάβες κρασιών.
  • Ψυγείο-βιτρίνα με μία επιφάνεια: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συσκευές ψύξης, η οποία πιάνει σημαντικό χώρο ως προς το μήκος της. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πάγκο, ο οποίος ψύχεται και από πάνω καλύπτεται με κρύσταλλο. Στον πάγκο αυτό τοποθετούνται διάφορα νωπά τρόφιμα που απαιτούν συνθήκες ψύξης, όπως τυριά, αλλαντικά, κρέας ή ψάρι. Πολλές τέτοιου τύπου ψυχόμενες βιτρίνες παρέχουν και τη δυνατότητα αποθήκευσης κάτω από τον πάγκο, ώστε η επαναπλήρωση της βιτρίνας να μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.
  • Ψυχόμενη βιτρίνα με ράφια: Πρόκειται για ψυχόμενες βιτρίνες που στοχεύουν στην καλαίσθητη παρουσίαση προϊόντων, όπως γλυκά και έτοιμα γεύματα. Μέσα στη βιτρίνα η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ένα ψυγείο, καθώς τα τρόφιμα αυτά δεν αλλοιώνονται γρήγορα, όμως από την άλλη συντηρούνται σε θερμοκρασία που διατηρεί τη φρεσκάδα και την υφή τους.
  • Ψυγείο-βιτρίνα self-service: Η βιτρίνα αυτή διαθέτει επίσης ράφια, όμως η διαφορά της είναι ότι χρησιμεύει για self-service με συρόμενη ή ανοιγόμενη πόρτα που μπορεί να την ανοίξει κάθε πελάτης. Επίσης, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της είναι ίδια με ενός ψυγείου, καθώς φιλοξενεί ευπαθή προϊόντα, όπως συσκευασμένα αλλαντικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Βιτρίνα κατάψυξης: Η βιτρίνα κατάψυξης βγαίνει σε διάφορους τύπους, όπως οριζόντια βιτρίνα με ράφια, ψυγείο χύμα παγωτού ή ψυγείο-πάγκος με συρόμενη πόρτα κρύσταλλο. Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση παγωτού και γλυκών που διατηρούνται στην κατάψυξη, αλλά και κατεψυγμένων προϊόντων.

Ποιον τύπο χρειάζομαι για την επιχείρησή μου;

Το τι θα χρειαστείτε έχει να κάνει με το είδος των προϊόντων που πουλάτε, αλλά και τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Έτσι:

  • τα σούπερ-μάρκετ χρειάζονται ψυγείο-βιτρίνα με μία επιφάνεια για τα νωπά αλλαντικά, τυριά και κρέατα, ψυγείο-βιτρίνα self service για τα αντίστοιχα συσκευασμένα προϊόντα και βιτρίνα κατάψυξης για τα κατεψυγμένα.
  • τα μπαρ και τα εστιατόρια χρειάζονται ψυγεία μπύρας και ενδεχομένως κρασιού.
  • τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία χρειάζονται βιτρίνα κατάψυξης και ψυχόμενη βιτρίνα με ράφια για την παρουσίαση των γλυκών.

Βρείτε όλα τo ιδανικό επαγγελματικό ψυγείο-βιτρίνα για την επιχείρησή σας σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και μεγάλη ποικιλία μοντέλων και κατασκευαστών στο Grill Market.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.