Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας ( ΕΙΝΔΥΜ) και με ομόφωνη απόφαση της ΕΓ συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών  του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών οι οποίοι με κραυγή αγωνίας  καταγγέλλουν τις τραγικές ελλείψεις σε απαραίτητες  ειδικότητες  γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Οι σοβαρές και τραγικές ελλείψεις γιατρών σε βασικές ειδικότητες καθιστά ιδιαίτερα προβληματική τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και επικίνδυνη στην αντιμετώπιση σοβαρών και επειγόντων περιστατικών.




Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια όλων των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, που αντιμετώπιζαν  την υγεία του λαού ως εμπόρευμα , με τη λογική του κόστους – οφέλους, αφήνοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εντελώς ξεγυμνωμένο.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα της Υγείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους  στα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς , αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους  εργαζόμενους , την τοπική κοινωνία , όλο το λαό.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμής μας, τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία να στηρίξομε τις κινητοποιήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Γρεβενών με όλες μας τις δυνάμεις,  ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του.

Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Να υπερασπιστούμε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και να παλέψουμε  παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε όποια σχέδια κυκλοφορούν και απεργάζονται κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και ορισμένοι της περιοχής μας για υποβάθμιση των περιφερειακών Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας , υποβαθμίζοντας παράλληλα την υγεία του λαού της περιοχής μας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας των γιατρών, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν στην πύλη του Νοσοκομείου την Παρασκευή 12.00 μ.μ. και να απαιτήσουμε :

  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων του Νοσοκομείου
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων



Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                              Λέτσιος Θ. Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.