ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΠΑΛΙ Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;

Με αφορμή το ατύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη στο εργοστάσιο ΠΙΝΔΟΣ MDF ALFA WOOD στους Μαυραναίους Γρεβενών, το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, αναφέρει:
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Νομός μας βρίσκεται στην αρνητική επικαιρότητα με ένα νέο Εργατικό Ατύχημα στην ALPHA ENERGY, με έναν συνάδελφο να δίνει μάχη για την ζωή του μετά το τραγικό δυστύχημα στην ΕΛΤΕΚ όπου τρείς συνάδελφοι έχουν χάσει την ζωή τους .




Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια συντήρησης του εργοστασίου για την παραγωγή ρεύματος ,με αποτέλεσμα την έκρηξη στο λέβητα .

Η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου , που είχε την ευθύνη για την συντήρηση , δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος δίνει Μάχη για τη Ζωή του με πολλαπλά τραύματα.

Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Το ερώτημα που μπαίνει αβίαστα είναι πόσους νεκρούς και τραυματίες εργαζόμενους πρέπει να θρηνήσουμε για να τηρηθούν επιτέλους από όλους εταιρείες, εργολάβους και υπεργολάβους ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας .

Το κόστος της ανθρώπινης ζωής , δεν αποτιμάτε σε χρήμα και αυτό πρέπει να μετρηθεί από όλους και επιτέλους να γίνουν αποτελεσματικοί αιφνίδιοι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία.




Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Χαραλαμπίδης Λάζαρος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΠΑΛΙ Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;
Όταν μέσα σε λίγες μέρες, μια σταλιά τόπος όπως τα Γρεβενά, μετατρέπεται με βομβαρδισμένη πολιτεία, με τρεις νεκρούς συναδέλφους στην ΕΛΤΕΚ και έναν να δίνει την μάχη της ζωής του στην εντατική απο την ALFA WOOD, κάτι άλλο υπάρχει πέρα από την “κακία ώρα”.

Τα υποτυπώδη έως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η ανύπαρκη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων, οι αλλαγές πόστων και ειδικοτήτων για να βγάλουμε τη δουλειά με όσο λιγότερους εργαζόμενους γίνεται, λόγω του κόστους που χρειάζεται η υγειινή και η ασφάλεια των εργαζομένων “ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ Η ΩΡΑ”.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τα σωματεία τους και να διεκδικήσουν συνθήκες υγειινής και ασφάλειας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθορισμένα πόστα και αρμοδιότητες, αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα.

Απαιτούμε απο το ανάλγητο κράτος να στελεχώσει τις υπηρεσίες ελέγχου, γιατι εκτός απο τους επενδυτές εργοδότες υπάρχουν και οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.
Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφό μας στην ALFA WOOD και ελπίζουμε να είναι σύντομα κοντά μας υγιής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.