Αφού ξεπεράστηκαν και οι τελευταίοι δικαστικοί σκόπελοι, εγκρίθηκε στις 27/04/2022 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το έργο Συντήρησης της Επαρχιακής Οδού Αγίου Νικολάου Περιβολίου – Όρια Π.Ε. Ιωαννίνων.

Το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 300.000 ευρώ, αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιο, σε συνέχεια και της αντίστοιχης πρωτοβουλίας του προκατόχου του, κ. Γιάτσιου Ιωάννη, και της Περιφερειακής Αρχής στο σύνολό της.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, που έχει υποστεί φθορές λόγω καθιζήσεων και άλλων περιβαλλοντικών επιδράσεων, είχε εξαρχής ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, και πλέον, με την έγκριση και της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Μ., θα τεθεί σε εργασίες συντήρησης από τον δικαιούχο που κέρδισε τον διαγωνισμό μειοδοσίας για το έργο.




Πρόκειται για ένα κομβικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Περιβολίου, αλλά και συνολικά την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, καθώς με τη συντήρησή του, ο συγκεκριμένος δρόμος θα αποτελεί μία αξιόλογη δίοδο πρόσβασης για τον Εθνικό Δρυμό της «ΒάλιαΚάλντα», ενώ θα επιτρέψει και την ευκολότερη μετακίνηση των ετεροδημοτών προς το Περιβόλι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους οι χρήστες του δρόμου αυτού ανέρχονται σε εκατοντάδες. Επιπλέον, δημιουργείται έτσι ακόμη ένας άρτιος άξονας σύνδεσης της Περιφερειακής μας Ενότητας με αυτή των Ιωαννίνων, διευκολύνοντας μετακινήσεις για εμπορικούς – τουριστικούς λόγους, και για αναψυχή.

Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει το έργο της ώστε το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του τόπου, και όχι πηγή προβλημάτων για κατοίκους και επισκέπτες.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.