ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/04/2022

Των:             Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό  Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη




ΘΕΜΑ:           «Αδέσποτα ζώα στην πόλη των Γρεβενών»

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους των Γρεβενών, στη πόλη τους υπάρχουν πολλά περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων ζώων. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι αρκετοί συμπολίτες τους δέχονται είτε σαν πεζοί είτε οδηγώντας ποδήλατα ή αυτοκίνητα την επίθεση εξαγριωμένων σκύλων. Καταγγέλλων οι ως άνω ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε και σε μικρά παιδιά που καταδιώχτηκαν και κινδύνεψε η σωματική τους ακεραιότητα. Τονίζουν οι ως άνω ότι η πόλη τους είναι ιδιαίτερα φιλική προς τα ζώα, αλλά μετά τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν και καταγγέλθηκαν από τα αδέσποτα ζώα, ζητούν οι ως άνω άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προστατέψουν, κυρίως τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους πεζούς, καθώς και τους επισκέπτες της πόλης τους από τον φόβο και τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων.  

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,




Προτίθεσθε να ενεργήσετε αρμοδίως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε άμεσα να ληφθούν μετρά ως προς την προστασία των μικρών παιδιών, των  ηλικιωμένων πεζών, καθώς και των επισκεπτών της πόλης των Γρεβενών από τον φόβο και τις επιθέσεις των αδέσποτων ζώων;

Ο ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.