Με απόλυτη επιτυχία  διοργανώθηκαν  από την  ΕΑΣ   ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και  τον  ΓΣ   Δεσκάτης,  σε συνεργασία με το Δήμο Δεσκάτης, οι  αγώνες  δρόμου  σε δημόσια οδό και ορεινού δρόμου, με την επωνυμία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2022», στις 17 Απριλίου 2022,  ημέρα Κυριακή.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου απόστασης 20,5 χλμ. όπου συμμετείχαν πολλοί αθλητές από όλη τη χώρα, την πρώτη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Θανάσης Παγουνάδης [ΓΣ Νίκης Βύρωνα] με χρόνο 1.23.50΄, δεύτερος αναδείχθηκε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Δημήτρης Θεοδωρακάκος [ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω] με χρόνο 1.27.14΄ και τρίτος ο Νίκος Πονηρέας [ΑΕ Μεσογείων] με χρόνο 1.29.03΄. Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η ολυμπιονίκης κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου [ΦΣ Άργους Ορεστικού] με χρόνο 1.38.23΄, δεύτερη η Ευσταθία Φλώρου [ΓΣ  Νίκης Βόλου] με χρόνο 1.43.32΄και τρίτη η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου [ΝΓΣ Ηρακλή] με χρόνο 1.43.55΄.




Στη γενική κατάταξη στο ίδιο αγώνισμα στους άνδρες,  ο πατριώτης μας Ευάγγελος Βλάχος κατέκτησε την  τρίτη θέση  με χρόνο 1.49΄,  ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γεώργιος Νατσιόπουλος με χρόνο 1.41΄και την δεύτερη ο Θωμάς Κοκκινίδης με χρόνο 1.48΄.

Στο αγώνισμα των 5 χλμ. στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαϊωάννου [ΓΣ Τρικάλων] με χρόνο 16.47΄,  δεύτερος τερμάτισε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης [ΣΔΥ Βόλου]  με χρόνο 19.37΄,  τρίτος ο Χρήστος Χασάπης  με χρόνο 20.23΄και τέταρτος ο Ελευθέριος Ντάβαρος με χρόνο 21.29΄. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελένη Καραστέργιου με χρόνο 24.21΄,  δεύτερη η Χλόη – Σοφία Βραβοσινού με χρόνο 24.27’  και τρίτη η Χριστίνα Καρακούδη με χρόνο 24.45’.

Στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων για παιδιά,  στα αγόρια πρώτος τερμάτισε ο Κων/νος Μπρασινίκας,  δεύτερος ο Στέργιος Βραβοσινόςκαι τρίτος ο Κων/νος Γαλάνης.  Στο ίδιο αγώνισμα στα κορίτσια πρώτη τερμάτισε η Χριστίνα Στάμου,  δεύτερη η Ιωάννα Παπαντώνη και τρίτη η Αναστασία Δρούγκα.




Εκτός από τα παραπάνω αγωνίσματα διεξάχθηκε και αγώνας βάδην απόστασης 2,5 χλμ. με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο  βουλευτής του Νομού,  Ανδρέας Πάτσης και ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτριος Κορδίλας οι οποίοι μάλιστα τερμάτισαν τη διαδρομή μαζί, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Φωλίνας και Λάμπρος Χατζηζήσης.

Εκτός από τους συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα που ήταν πάρα πολλοί, αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που παρακολούθησαν τους αγώνες, δίνοντας  μία ξεχωριστή νότα με την πολυπληθή παρουσία  και το έντονο ενδιαφέρον τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.